Az E330 tényleg rákkeltő?
Ja, meg a dihidrogén monoxid is veszélyes.
Gondolj bele, nem véletlen hogy a mobilgyártóknál azonnali garanciavesztést okoz ha belemegy a telefonba.
Az E-számok az élelmiszeriparban használt alapanyaok listája, a legtöbb közönséges élelmiszer, pl. c-vitamin, karotin - amik sok élelmiszerben elöfordulnak, és semmiféle káros hatásuk nincs, söt sok esetben kimondottan egészségesek. Természetesen vannak köztük olyanok is, ami nem feltétlen használ, pl. tartósitószerek, de amig a háziasszonyok többsége minden beföttbe, lekvárba tesz szalicilt vagy nátriumbenzoátot, addig nem ártalmasabb ugyanez a szer a boltban kaphatóakban sem.
Olyan meg nincs köztük, ami mérgezö vagy kimondottan ártalmas lenne, és föként azért kell feltüntetni, mert vannak, akik allergiásak ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!