Tényleg rákkeltő a szalicil?
Figyelt kérdés
Mert az előbb egy válasznál olvastam hogy a nátriumbenzonát jobb mert az nem az.2008. aug. 19. 13:50
1/1 anonim válasza:
Tudomásom szerint az, ezért ha azt teszel befőttbe, azt a részt mindenképpen ki kel dolbni felhasználás előtt. Más kérdés, hogy a legtöbb tartósítószer valamilyen szinten az embernek is mérgező vagy rákkeltő, hiszen pont ezen tulajdonságokat hsználjuk k ia mikroorganizmusok ellen.
Pl a nátrium benzoát esetén önmagásba ugyan nem árt, de aszkorbinsavval (c-vitamin) együtt benzol keletkezik, ami szintén rákeltő. Namost azért a C vitamin elég gyakori anyag, hogy könnyel találkozhasson vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!