Visszatérnétek-e a húsevésre, ha? (többi lent)
Sziasztok vegák. Főként olyanok véleménye érdekel, akik az állatok iránti tiszteletből nem esznek húst:
Visszatérnétek-e húsevésre, ha az nem járna együtt semmiféle állat "kínzásával", és megölésével. Ezt úgy értem, ha sikerül a mesterséges húst (In vitro meat) kifejleszteni?
Aki még nem hallott róla, ezt úgy csinálják (egyszerűen fogalmazva), hogy fognak egy állati hús sejtet, és ahhoz tápanyagok hozzáadásával növesztenek sok hús sejtet. Mint ahogy a növényeket is öntözik, meg hasonló. Aki nem hiszi, hogy lehetséges, olvasson utána. Meg tudják már csinálni, csak nem épp olcsón.
Légyszíves csak kulturáltan fejtsd ki a véleményed.
Ahogy látszik a vegák megszokásból is vegák.
#10: Erősen kétlem, hogy kamu lenne. Ott lesz ezzel igazán gond, hogy a nagyipari termeléshez tutira kénytelenek lesznek hormonkezelést alkalmazni, azt meg senki se szereti.
Sose értettem a vegákat... Még egy vegát sem láttam, aki aláírt volna egy papírt, hogy saját felelősségre rászoktat egy ragadozó állatot a zöldségesevésre. Megnézném mikor besétálna az oroszlánhoz egy fej salátával.
Asszem' ha fogadhatnék, hogy a saláta vagy ez ember lesz-e előbb elfogyasztva, akkor nem sokat gondolkoznék. :D
Én halascsávó? Persze. #14? Ki tudja. Én megértem azokat is, akik irtóznak tőle, hisz totál ismeretlen dolog (még). Viszont a húst a vegák ugyanúgy pótolják, csak növényekkel (hüvelyesekkel lehet legjobban).
A lombikbébis elgondolásod meg durva. Ha meglenne a technika, én akkor se találom tanácsosnak, hogy úgy szülessen a gyerek. Attól, meg az evolúció miatt előbb utóbb képtelenek lennénk ilyen eszközök nélkül gyereket szülni, és így túlságosan rá lennénk utalva a technikára (nem mintha nem lennénk már így is). Ezt egyébként olvastad valahol, vagy saját kútfőből jött az elképzelés?
gondoltam a gazdag szukák nem akarják egy gyerekkel tönkretenni a testüket.
Ezért ha a technológia elérhető lesz akkor majd abba rakják bele a megtermékenyitett petesejtet. Illetve tálán biztonságosabb is a gyermeknek mert nem befolyásolja az anya életvitele a fejlődését az anya nyugodtan dohányozhat stb...és ha anya egy balesetben meghal a gyerek akkor is meglesz
"gondoltam a gazdag szukák nem akarják egy gyerekkel tönkretenni a testüket. "
Amerikában már most működik a béranyaság rendszere, remélem boldoggá tesz a tény. Magyarán valaki másba beültetik a megtermékenyített petesejtet, és ő hordja ki a babát. A pár meg fizet neki. És legális. Ahol van melegházasság, ott a melegeknek is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!