Akik állatok sajnálata miatt lettetek vegák, miért hívtok mindenkit, aki normálisan táplálkozik, gyilkosnak?
Nem fogom megnézni a videót, de kitalálom. Az a vágóhidas? Ezer vega belinkelte már. Nagy dolog. Én nem nagyvárosi családból származom, láttam már csirkevágást, disznóvágást meg egyéb nyalánkságokat, mint a nyúl nyúzása, szóval ez rám nem hat.
És ugyanígy még egy csomó másik emberre sem. Mi nem azért siklunk el a dolog fölött vagy eszünk húst, mert kegyetlenek vagyunk. Csak nekünk hozzátartozik az életünkhöz.
Én is láttam már disznóvágást, csirke ölést, nyúzásokat, falun élek, mégsem éreztem jól magam rajta, de mondom h nem ez miatt vagyok vega, már igy születtem:D
Mondok egy elég durva hasonlatot:
Pl. hétvégére nagy lakomát rendezek, meghivom a családomat és barátokat, mondjuk kinéztelek Téged, mondván milyen jó húsban vagy, jó zsíros vagy, leszúrlak, lefolyatom a véred, megpörköllek, kibelezlek, megsütöm a húsod és marha jól lakok vele. Ez hogy tetszene?
Valami ilyesmi érzés, olyan érted mintha VALAKIT, nem pedig valamit ennétek meg. De ezt nem vega ugyse fogja soha megérteni vagy elfogadni, de nem is akarlak áttériteni vega életmódra...
És mit érzel mikor egy ilyen videót nézel vagy részt veszel pl egy disznó mészárláson?
Disznómészárlás! Álljon meg a menet ember! Ti tényleg azt hiszitek, hogy mi, mindenevők rituális örömtáncot járunk? Ezeket a haszonállatokat azért tenyészti, neveli az ember, hogy később megegye, mert ez a normális. Ha nem lenne, akkor ezek az állatok meg sem születnének.
Elég hülye a felfogásod, már bocs. Mit érzek disznótorkor? Hogy lesz mit ennem, bár nagyon sokat kell érte megdolgozni.
Én is szeretem az állatokat. Ahogy Gerald Durrell is szerette, és ő sem volt vegetáriánus. Ahogy James Herriot sem. Nem azért eszünk meg "másokat", mert élvezetet lelünk a gyilkolásban, hanem, mert a mi fajunk tápláléka egy vagy több másik faj.
Apropó disznó. Mint tudjuk egy roppant értelmes állat. Megeszi a növényi szárakat, leveleket, terméseket, gumókat és megeszi az egeret, csigát, tojást, kiscsirkét is. És vajon örömét leli benne? Csak annyira, hogy elfogyasztja, mint táplálékot. És ne gyere azzal, mert a disznó csak állat, hiszen te magad emelte egyenlő szintre velünk!
Az emberi faj mindenevő, állati és növényi táplálékra is szüksége van/volt. Egyes tudósok szerint az emberi agy nem fejlődött volna ilyen formában ki, ha CSAK az egyik féle táplálékot vettük volna magunkhoz. Ha nem is közvetlenül, de közvetve egyetértek. A növénytermesztés növelte a kézügyességet, ezáltal új agyi kapcsolatok keletkeztek.
A vadászok csoportban hatékonyabbak voltak, ehhez kommunikálniuk kellet, ráadásul a fegyvereiket is el kellett készíteni, ami megint csak fejlesztheti az agykapacitást. Tehát annó mindkét ág kellett nekünk, hogy azzá fejlődjünk, amik ma vagyunk. Ma a gépesített társadalomban ez a fajta agyi fejlődés már nem mérvadó. Ha csak húst ennénk, abba belebetegednénk (lásd skorbut, tudom, C vitamin tabletta...), a csak növényi tápláléktól viszont nem lesz semmi bajunk. Arról nem is beszélve, hogy ha mindenki áttérne a vegetáriánus étrendre (tudósok szerint) megszűnne a földet sújtó éhínség.
Teszem hozzá nem vagyok Vega. Nem bántom őket, nem piszkálom őket. Ha ők nem esznek húst ne tegyék. Én is sajnálom az állatokat, nem szeretem nézni sem az "embertelen" bánásmódot. De nem érzem magam kevesebbnek (sem többnek) amiatt, mert húst eszem.
Az meg, hogy miért hívnak egyes vegák mindenkit gyilkosnak? Egyes muszlimok miért tartanak minden más vallás tagjait ősellenségnek? Egyes keresztények miért tartják a tudományt a sátán művének? Egyes emberek miért hiszik azt, hogy az egész univerzumban CSAK a földön van élet?
Van rá egy jó szó: Fanatikus.
Elég hosszú lenne leirnom h én hogyan gondolom ezt az egészet, nem mondom h a disznó vagy akár melyik állat azért eszi meg a másikat mert állat. Szerintem itt hagyjuk abba, nem akarok veszekedést és ugysem jutnánk egyről a kettőre.
Én nem szoktam senkit se piszkálni mert eszik húst, mégis engem mindenki azzal piszkál h vajon miért nem eszem...És nagyon sok embert ismerek aki igenis örömét leli a mészárlásban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!