A vegetarianizmus lényegében egy vallás?
-A vegetarianizmus egészségességére nincs tudományos bizonyíték, csak áltudományos és morális. A morális és áltudományos érvek érzelmi, vallásos vagy mágikus gondolkodásra utal
-A vegetarianizmus megkérdőjelezhetetlen dogmákra épül
-Az olyan országokban, ahol elterjedtebb dolog a vegetarianizmus (pl. Amerika, Anglia) a vegetáriánusok egy fősodratú társadalomtól elszeparált közösségben élnek, amely közösségnek megvannak a saját hagyományaik, szokásaik, morális nézeteik
-A vegetariánussá váláshoz szükséges dolog az, hogy valaki olyan dolgokat higyjen el létezőnek, amire nincsen tudományos bizonyíták
"Magyarország meg a civilizált emberek?..."
Fumigálsz, fumigálsz, de még mindig nem tudsz írni. Nem érzed az ellentmondást?
Én nem azt írtam, hogy mi vagyunk a jéghegy csúcsai. Én azt írtam, hogy mi vagyunk a kontinens közepe, és ehhez fel kéne tudnunk nőni. Én nem azt írtam, hogy mi vagyunk a teremtés koronái. Én azt írtam, hogy ezt a témát a szellemileg mostanra totálisan lezüllesztet nyugathoz (kiváltképp értendő ez az USA-ra) képest jól látjuk. Én nem azt írtam, hogy ez egy egészségtelen életmód. Én azt írtam, hogy a fejlődésben lévő gyermekeknek (különösen 5 év alatt) szükségük van húsra is.
Fogtál egyetlen szót is abból, amit először leírtam, vagy csak fröcsögsz? Azt sem értem, miért vagy individualista, miért hiszed azt, hogy te nem vagy a "tudatlan" magyar nép része.
Most miért lenne az USA és nyugat Európa lezüllesztve?Szerintem meg Magyarország van lezüllesztve nézd meg az ottani életszínvonalat , városok tisztaságát, az emberek viselkedését , mentalitását szerintem hozzájuk képest mi vagyunk a züllöttek és az idióták hogy ennyi pénzért dolgozunk.
Abban igazad van hogy a fejlődésben lévő szervezetnek kell a hús.
Anyagilag, ahogy írod, természetesen ég és föld a különbség a két hely... és sajnos ebből a dologból mi jövünk ki rosszul.
De azért mindennek van ára, például: az Egyesült Államokban kb. 60 millió ember él biztosítás nélkül. Ha egyszer történik az egyiknek valami baja, élete végéig fizetheti a gyors egészségügyi beavatkozás számláját. + akiknek látszólag mindene meg van, annak 4-5 hitele van: a házra, az autóra, a felnire, stb. Anglia egy kellemesebb légkörnek számít, inkább őt jegyezzük etalonként.
Viszont én a szellemi részére gondoltam a történetnek. Azt sem tudják az emberek, hogy hol kell fel a nap. Érintőlegesen sem ismernek olyan fogalmakat, amik mindennapi életük szerves részét képezik. Tájékozatlanok és műveletlenek. Persze nem akarok általánosítani, de ez egy elég jellemző jelenség kint. Összehasonlítási alapnak sem feltétlen Magyarországot szánom, de tény, hogy mérföldekkel előttük járunk, ami a sütnivalót illeti. Más kérdés, hogy se bizalom, se pénz, se semmi nincs emögött a nagy tudományunk mögött... így múlik el a világ dicsősége.
Amit leírtál,azok mind igazak. Ebben az értelemben nevezhetjük vallásnak is. Megszállottan ragaszkodnak a rögeszméjükhöz, és semmilyen józan érv nem hat rájuk.
Ez sok vallásosra is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!