A vegetarianizmus lényegében egy vallás?
-A vegetarianizmus egészségességére nincs tudományos bizonyíték, csak áltudományos és morális. A morális és áltudományos érvek érzelmi, vallásos vagy mágikus gondolkodásra utal
-A vegetarianizmus megkérdőjelezhetetlen dogmákra épül
-Az olyan országokban, ahol elterjedtebb dolog a vegetarianizmus (pl. Amerika, Anglia) a vegetáriánusok egy fősodratú társadalomtól elszeparált közösségben élnek, amely közösségnek megvannak a saját hagyományaik, szokásaik, morális nézeteik
-A vegetariánussá váláshoz szükséges dolog az, hogy valaki olyan dolgokat higyjen el létezőnek, amire nincsen tudományos bizonyíták
"Sajnos Magyarország a szűk látókörű , gyöpös emberek földje"
El lehet menni Nyugatra, ha nem tetszik, ez itt a Kelet!
Én sem fogom megválaszolni a kérdést, viszont néhány megállapítást fontos tenni.
Ez itt nem Kelet-Európa, hanem KÖZÉP. Ezzel a kis fogással is folyamatosan degradálják a büszkeségünket, egészen addig, amíg már nem is beszélhetünk büszkeségről. Mindenkinek meg kell értenie, hogy fizikai értelemben a kontinens kellős közepén vagyunk, tehát ergo nem lehetünk keleten. Ideje lenne más aspektusokból is a középpontban elhelyezkednünk.
Az első válaszolónak üzenem: a vegetarianizmus az abszolút butaság egyik letéteményese. A fajunk és annak felépítése a mindenevőség köré csoportosul. Valami tévelygő idealista borzalom az, hogy mindent beleképzelünk a húsba; talán még azt is, hogy élt. Érdekesen konstatáltam, hogy szűklátókörűségről beszélsz Magyarország kapcsán, mikor nyilvánvalóan még írni sem tudsz helyesen. S szerintem ott kezdődik a szűklátókörűség, ha a szülők ezt az idióta szokásukat ráerőltetik gyermekükre, amikor mindenki tudja, hogy nekik a korai időkben szükségük van húseredetű ételekre is. Ebből a szempontból azt gondolom, hogy Magyarország nem egy súlyos beidegződést cipel a hátán, hanem a napnyugati civilizációk közül talán utolsóként tud gondolkozni.
".Egy hithű muzulmán számára valóban vallásának következménye.Ők állati fehérjét tojással,tejtermékkel sem vesznek magukhoz."
A muzulmánok csak disznóhúst nem esznek, meg pár másikat ami a vallásuk szerint "haram" azaz tiltott, de marhát, birkát stb. esznek.
Nos, a vegetarizmus egészségügyi szempontból egy nagy baromság.
Nem egy "vega" ismerősöm van, mind úgy néz ki mintha kihipózták volna, és kb. 20 kilóval kevesebb a testsúlya a normálisnál.
Én nem mondanám vallásnak, inkább a divathoz kötném...
Lényegében abban sincs semmi értelmes, aztán mégis mindenki megy utána :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!