Miért lesz vegetariánus valaki?
Vegetáriánus vagyok,de nem a húsevés ellen tiltakozom, hanem a borzasztó vágóhidak és egyéb állatkínzó szerveződések ellen! Nekem az nem tetszik,hogy NAPONTA 1 személyre 20-30 állatot vágnak le... mutass valakit ,aki ennyit felzabál naponta és él néhány évet.Perpillanat,nekem egy olyan barátom van,akik otthon maguknak vágnak le állatot, ez sem tetszik,de még mindig tisztességesebb és egészségesebb módja a húsevésnek, mint a nagyipari. Emellett a vegetáriánus életmód egészségesebb és jobb közérzetet biztosít. :)
Ezért vagyok én és lassan további 100 millió ember vegetáriánus ezen a bolygón! :)
Én sose voltam vega, volt ismerősöm, aki egy pár évig igen. Se tejet, se tojást nem evett a húson kívül az állatok sajnálata miatt.
Nos, nagyon lefogyott, szinte egy csontváz volt az egész csaj, a haja foltokban hullani kezdett. A szervezete a zöldségekből, gyümölcsökből nem tudta biztosítani, felszívni azokat a tápanyagokat, amire szüksége lett volna. Szóval ennyit a jobb közérzetről.
Az ember nem növényevő, hanem vegyes táplálkozású élőlény. Nézd csak meg a legközelebbi rokonunkat, a csimpánzt..
A vegetarianizmus úgy lehetséges elvileg, ha valaki a húsból származó vitaminokat és egyéb anyagokat mindenféle patikában kapható vackok segítségével pótolja. A cuki kis állatkákat védők viszont ezzel közvetve az állatkísérleteket támogatják. ráadásul ki tudja, mi van ezekben a "multivitaminok" és társaiban.
Utolsó előtti, a csimpánz max bogarakat eszik a növények mellett...
És abból, hogy volt 1 idióta ismerősöd, aki csak gyümölcsöket evett éveken át, még nem kell messzire menő következtetéseket levonni. A vegetáriánus étrenddel hozzájuthat az ember minden esszenciális aminosavhoz (amiről gondolom még nem is hallottál), vitaminhoz és ásványi anyaghoz, akár még nagyobb mennyiségben is, mint a mindenevő életmóddal. A vegánoknak egyedül az omega 3 bevitelükre kell odafigyelniük.
Az pedig megint más kérdés, hogy vegetáriánus/vegán/ÉS mindenevő életmódnál is bekövetkezhet a minőségi éhezés, azaz, hogy az ember szervezete nem jut hozzá a megfelelő tápanyagokhoz. MINDEN étrendnél oda kell figyelni, mit eszünk! Ugyanúgy sz*r a szervezetnek, ha napokon keresztül csak hamburger/rántotthús+sültkrumpli a menü, mint az, ha csak teszem azt egyféle zöldséget/gyümölcsöt fogyasztunk napokig. Többféle forrás kell, ahonnét a szervezetünk táplálkozhat, ennyi a lényeg.
A vegák pedig nem szednek patikai sz*rokat, az a mindenevő népség szokása, hogy narancs helyett c-vitamin tablettát majszol marékszámra.
Vega vagyok 10 éve, és jobb a vérképem, mint a mindenevő családomnak. Nem érdekel ki-mit mond, én ne szólok be senkinek, csak belém ne kössenek. Az én döntésem mit eszek, és senkinek semmi köze hozzá. A tudatlanságod viszont felháborít.
"Most mondta egy SZAKÉRTO a rádióban h a vegáknak sok féle vitamint pótolni kell. El is sorolta. és az egy dolog h a c vitamint beviszed narancsal de nem mindet tudod így pótolni"
Okoskám, szerinted MIBEN vannak a vitaminok és ásványi anyagok, ha nem a zöldségekben-gyümölcsökben?! El kell, hogy keserítselek, azokat még te is onnét veszed fel, nem a húsokból, mert azokban alig van. A vegaság ellen a "fehérje" (esszenciális aminosavak) beszerezhetőségével szoktak kampányolni, nem azzal, hogy a zöldség/gyümölcsfogyasztással nem jutnak majd elég vitaminhoz. Te jó ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!