Miért lesz vegetariánus valaki?
21:03-as... A te eszedért sem fognak ellopni, attól hogy nem tudod értelmezni a mondandómat, az a te szegénységi bizonyítványod.
Az meg, hogy milyen különbség van a vegetáriánusok között, hidd el hogy magasról lesz*rom, mert az legelső válaszolót idézve: Nem eszik húst, de bőr cipőben jár...
-meggyőződésből.(legyen az ő baja)
-divatból.(a Gizi is vega..)
-nem szereti a húst.(ízlés, ami nem lehet vitatéma)
Én ezeket az indokokat hallottam eddig:
1. Nem szereti a húst.
2. Egészségügyi szempontból tart vegetáriánus étrendet.
3. Tudja, látja, hogyan készülnek az egyes húskészítmények, és megundorodott még a hústól is.
4. Gondolja, hogy tudja, hogy milyen brutális és embertelen körülmények között tartják a vágni való állatokat. (Sok vega propaganda filmekből merít, ami állítólagos amcsi vagy európai gyárakban az állatok szabályos megkínzását rögzíti.)
5. Szereti az állatokat, gyűlöli, hogy megölik őket, és úgy gondolja, hogy a vegetáriánus életmóddal hozzájárul, hogy kevesebb állatot öljenek meg húsipari szinten.
6. Meg van győződve hamis bizonyítékok alapján, hogy az ember növényevő, nem mindenevő, így a húsevést, mint a világ vezetői, meg mittudomén milyen gonosz befolyásolásának tartja, ami el akarja az emberiséggel hitetni, hogy húst is kell fogyasztani, pedig emészthetetlen, rákot, daganatokat, szív-, és érrendszeri betegségeket, köszvényt, stb. okoz a húsfogyasztás, és rövidebb életet, mint a tiszta növényi táplálkozás.
7. Vallási okokból. Vannak vallások, akik a „Ne őlj!” bibliai parancsot globálisan értelmezik, tehát az állatokra is. A példálózások keresztjében az is szerepel, hogy kezdetben isten csak a növények magjait és terméseit adta Ádám és Éva táplálékául, az özönvíz után vált megengedővé a húsevés kapcsán is. Azt mondják – nem tudom mi igaz belőle – hogy ezt követően is lelkiismereti kérdés a húsevés, illetve nem mentesül a bűnei alól az, aki még az engedmény hatására is fogyaszt húst.
Amúgy én tudom mit darálnak bele a szalámiba. Tudom hogy készülnek az egyes termékek, amit elfogyasztok. És bármilyen szörnyű is a gondolat, hidegen hagy. Bánom is én, finom, megeszem. :) Az ismerősöm dolgozott vágósertésekkel, vágásnál is. Nem olyan brutális, kegyetlen, lélekszaggató az, mint a propagandavideók sugallják. Főleg mivel ezek a videók butaságokat is összehordanak.
De tény, hogy ami a videókban van, szörnyű. De itt Magyarországon szigorú Uniós szabályok szerint tartják az állatokat, nem koszban, mocsokban, betegségben, állatkínzók között, amit a videók sugallnak. Az is tény, hogy én ha el is jutnék olyan helyre, ahol látom az állatok leölését és tartási körülményeiket sem lennék vega. Elég egyszerű okból.
1. Nem szeretem a növényeket. Nem ízlenek.
2. Nincs szívem, én kaját látok a tenyészállatokban, ételt, ami majd a tányéromon gőzölög, és nem a tányéromon gőzölgő húsban látom az egykor mozgó állatot. (Utóbbit kipróbáltam az utóbbi két húsevésem alkalmával, de akkor sem esett meg aszívem a témában, szóval én maradok húsfogyasztó.) Persze az is hozzájárul az álláspontomhoz, hogy én már egész fiatal koromtól otthon vágtam a szárnyasokat, segédkeztem a disznóvágásokkor.
Am sztem ez ien városi betegség. Aki falun nott fel minimum egy csirke vágást látott. És akkor is megette a húst
Én is eszek húst.
Szerintem nem az lenne a megoldás, hogy "jaj, most azért nem eszek húst, hogy a cukimuki állatokat ne öljék meg", hanem, hogy normális körülmények között tartsák őket, és megérdemlik a kegyetlenkedéstől mentes halált.
Egyébként, valaki írta, hogy "attól nem pusztul el az állat, ha a tejét megissza valaki". Igen, de arra gondoltál már, hogy gyakorlatilag egy nagyüzemi tehenészetben a tehenek életkora max 6-7 év. Egy falusi házban egy tehén több, mint 20 évig is elél. A különbség köszönhető a kizsákmányolásnak, a sok vemhességnek stb.
Vagy pl egy tyúkot, hogy tojás legyen 2 A4-es rajzlapnak megfelelő helyen tartják... Milyen élet lehet ez?
És arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag mennyi mindent eldobnak az emberek... Ha nem dobálnánk ki a kaját, nyersanyagot, feleennyi állatnak nem kellene szenvednie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!