Miért van, hogy a vegákra gyakran úgy reagálnak mint egy most szabadult anyagyilkosra?
inkább a húsevőkre néznek úgy, nem a vegákra :) a vegák védik az állatokat :)
talán azért, mert félnek, hogy a gyerekeiktől is megvonják a húst, és a fejlődő szervezetnek szüksége van húsra.
Szia!
Ez kicsit hasonló kérdés, hogy pl. miért kell a különböző vallásokat pellengérre állítani és hol az egyiket , hol a másikat kritizálni? Én nem vagyok vega, és nem is védem őket 100%osan. Szerintem húst enni kell(ene). Mármint táplálkozási szempontból! Oké, jó , ki lehet ezeket váltani pl. szójával meg tofuval, meg.... Na jó, ennyit a kritikából. A vegák is egy irányzatot képviselnek, ők ebben hisznek. Amit még max. én úgymond "rossz szemmel" nézek, hogyha vega szülők a pici gyereküket is vegán etetik. Ha bevalljuk, hanem a fejlődő szervezetnek különösen szüksége van a húsra... ha nagyobb korában már ő dönt úgy, hogy vega lesz, az már az ő szíve-joga...
A húsevő családban is szülő dönt a gyerek felől.Ez szülői joga.
Nem kérdezi meg a gyereket h kérsz e vagy nem husit .Nemde?
Egyébként ismersz olyan embert aki születése óta nem eszik húst és nem nőtt fel?
Én ismerek olyat aki igen,most 60 év körüli és égészségesebb mit sok 30 éves.
Kedves kérsező azt hiszema kérdésedben és a kommentedben benne van a válasz.
Nekem például teljesen mindegy, hogy valaki eszik húst vagy nem. A gyermekek állati fehérje nélkül valő felneveléséről megvan a véleményem, de ez az én dolgom.
De marhára kiborítanak azok a kérdések, amikor erőszakosan a fejembe akarják verni az elméleteiket, az érveiket, meg akarnak győzni arról, hogy nekik van igazuk.
Miért nem lehet a többi embert békén hagyni?
Miért kell mindenáron "terjeszteni az igét"
Ezzel csak azt érik el, hogy pont annyira tele lesz velük mindenkinek a hócipője, mint a térítőkkel az ajtóm előtt.
Én nagyon nehezen tudom a " nem eszünk hús, mert szegény állatok" elméletet és ezt a penetráns erőszakosságot összeegyeztetni.
Én nem szólok bele más dolgaiban, de elvárom, hogy tartsák tiszteletben ők is az én véleményemet is.
Köszi az utso választ.
Szerintem is egye mindenki azt ami jolesik neki,adja a gyerkének amit jonak lát.Ennyi.
A fanatizmus mögött tényleg mindegy h mi van az akkor is fanatizmus.
Azt én se birom aki mindenáron ráakarja tukmálni a maga igazát másra
A sok tév információ miatt amik terjednek, meg a sok "divat vegetárius" miatt, akik lejáratják a vegetárianizmust követőket.
Röviden ennyi.
Amúgy jómagam is vega vagyok lassan 9 éve, sőt a feleségem is így hordta ki a gyerekünk és lám a gyerkőc egészségesen cseperedik! Amúgy az étkezés magánügyem. Ezt gondolom, és az is hogy milyen mintát adok a gyerekemnek. Senki ne szóljon bele hogy nevelem.
Kedves utolsó.. na idefigyelj.. te hány éves vagy???
egyszerüen nem találok szavakat... állandóan azért támadnak le, mert nem szeretnék ártani az állatoknak, mert szerintem ez egyfajta alázás, mármint a húsevés. és erre szánalms vagyok???????? mert te nem tudsz elfogadni?????? hát már megbocsáss de szerintem te sokkal szánalmasabb vagy és ezt most nem azért mondom mert húst eszel, hanem mert ennyire érzéketlen tuskó vagy. Remélem majd te is egy vágóhídon fogsz megszületni, nem látsz soha napot és nem kapsz majd normális kaját, aztán pedig levágnak. Ennyit érdemelsz. Aki ilyet mond bármilyen állatra, az hogy tarthat kutyát vagy macskát??? Hát én nem bírnék annak a szegény állatnak a szemébe nézni, ő is lehetne most ott ahol éppen gyilkolják az állatokat.
Egyébként vegetáriánusnak lenni nem nagy dolog. Én 13 vagyok, kapok érte rendesen, de nem tántorít el. Volt egy film amit megnéztem,, Földlakók, bezzeg akinek megmutatnám már az elején hányik, mert nem bírja végignézni. Hát pedig végig kéne, legalább megtudni hogy hogyan készül a kaja. Amúgy jót röhögnék ha a tévében is leadnák.
Jah és mint már mondtam, a vegaság nem az hogy éjjel nappal szidod a másikat mint a bokrot, meg főzöl és a piacon veszed a hozzávalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!