Hogyan dolgozza fel egy vegetáriánus szervezete a ZSÍRBAN oldódó vitaminokat? Honnan vesz hozzá zsírt? Vagy elég az, amit pl. a házi tejjel beviszek? Vagy nem is állati zsír kell az oldódáshoz?
Figyelt kérdés
2011. nov. 27. 11:35
11/13 anonim válasza:
A legtöbb vegetáriánus lakto-ovo vegetáriánus, tehát fogyaszt tojást és tejterméket is. Aki nem, az vegán. NA most az előbbi nyugodtan megeszi/issza tejet, tejfölt, vajat, stb., tehát teljesen irreleváns ebből a szempontból, hogy állati eredetű, a lényeg az, hogy a kérdező fogyaszthatja (ha lakto-ovo vega), és zsiradék.
Ezenkívül persze van növényi zsiradék is, magvakban főleg.
Egyébként állati és növényi zsiradékban is oldódnak. Nem lesz semmi gond.
12/13 anonim válasza:
A növényi zsír is zsír, és az olajos magvakban megtalálható. (Minden növényben, amiből olaj készíthető.)
13/13 anonim válasza:
én is vege vagyok de ilyenek eszembe se jutnak...egyszerüen megagyok és egészséges vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!