Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan dolgozza fel egy...

Hogyan dolgozza fel egy vegetáriánus szervezete a ZSÍRBAN oldódó vitaminokat? Honnan vesz hozzá zsírt? Vagy elég az, amit pl. a házi tejjel beviszek? Vagy nem is állati zsír kell az oldódáshoz?

Figyelt kérdés
2011. nov. 27. 11:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb vegetáriánus lakto-ovo vegetáriánus, tehát fogyaszt tojást és tejterméket is. Aki nem, az vegán. NA most az előbbi nyugodtan megeszi/issza tejet, tejfölt, vajat, stb., tehát teljesen irreleváns ebből a szempontból, hogy állati eredetű, a lényeg az, hogy a kérdező fogyaszthatja (ha lakto-ovo vega), és zsiradék.

Ezenkívül persze van növényi zsiradék is, magvakban főleg.

Egyébként állati és növényi zsiradékban is oldódnak. Nem lesz semmi gond.

2011. nov. 27. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:
A növényi zsír is zsír, és az olajos magvakban megtalálható. (Minden növényben, amiből olaj készíthető.)
2011. nov. 27. 21:26
 13/13 anonim válasza:
én is vege vagyok de ilyenek eszembe se jutnak...egyszerüen megagyok és egészséges vagyok
2011. dec. 17. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!