Miért van ez, annak ellenére, hogy tökéletes a vérképem?
Kedves Kérdező!
3 gyermekes anyuka vagyok,nagyon ritka vérbetegséggel születtem,ami egész életemre meghatározza mit szabad és mit nem szabad ennem.És a legfontosabb a táplálkozásomban a hús,enélkül már nem élnék.
Sosem szabtam meg a gyerekemnek mit kell megennie,vagy mit nem.Mind a háromnak különböző az izlése,és a nagyobbik nem igazán szivleli a húst,persze megeszi azt is de nem minden formában,kizárólag rántotthúst eszik,de azt is sokszor helyettesitem neki rántott sajttal.Sosem erőltettem rá,úgyhogy kikérem magamnak hogy kettőnk közül én lennék az aki ráerőlteti a gyerekre.
Amúgy meg azt a kijelentésedet hogy majd amikor ő kér szalámis szendvicsest akkor majd adsz neki,ne haragudj de ezen röhögnöm kell,majd kb 3-4 éves korában talán eljut odáig hogy ilyen kérései legyenek,addig meg csak hadd egye a spenótot répával.Igaz?!
Tippjeim szerint kb 20 éves lehetsz vagy még annyi se,gondolom max 1.5 éve vagy vega,mert most ez a divatos,ettől leszel egyedi személyiség,de azt most mondom neked ha kicsit utána jársz te nem fogod a 80 éves nagymamák táborát gyarapitani.
Önző embernek tartalak,hogy a saját életviteledet próbálod másra erőltetni.Szánalmas,és jöhetsz a többi kommentes háta mögé bújva,mert ők bólogattak.Igen arra bólogattak,hogy persze egészséges a vega mód,de nem egy kisbabának.
És nem hiszem hogy egy orvos ezt igazolná neked,hogy ez teljesen normális,ebben biztos vagyok.
Jah és az utolsó kérdésedre elfelejtettem válaszolni,nekem nem kellett kikérnem az orvosom véleményét,mivel a betegségemből kiindulva egy választásom van,amit ő mond azt ehetem és kész.És képzeld teljesen rendbe van a vérképem...jesszus ez hogy lehet?!!!
Szerintem hallgass a családodra,mert most egészséges vagy,de 20-30 év múlva már nem igy lesz.A szervezetnek szüksége van a húsra ez már többévszázados szentirás,még az ősemberek is tudták,nem értem te miért maradsz a fán a gyümölcsökkel.
Pontosan mi az a betegség, amihez HÚST kell enni az életbenmaradáshoz? Mert hogy ilyen nem létezik.
Ha a fehérjékről akarsz vitatkozni, akkor előbb juss el odáig, hogy nem fehérjéket veszünk fel a táplálékokból, hanem esszenciális és non-esszenciális aminósavakat, amelyből az utóbbiakat a szervezet is képes előállítani, az előbbieket pedig muszáj külső forrásból beszerezni.
Na most ha ezen túlestünk, akkor vedd elő a biológiakönyved, és nézd meg az esszenciális aminósavak listáját. De elég a wikipédiára felmenni. 100g termékre %-os arányú listát találhatsz arról, hogy összesen egy esszenciális aminósav található meg magasabb koncentrációban egy fajta húsban, mint a tojásban, tejtermékekben és sok esetben a szójatermékekben (mielőtt a női hormonokkal jönnél: génmódosítás mentes szóját vesz minden normális ember, ami nem tartalmazza. A takarmányszója viszont igen, amit az állatokkal megetetnek, tehát hozzád gyakorlatilag legalább 10x annyi jut el, mint egy átlag vegetáriánushoz.)
Ha ezeket átnézted rögtön rájöhetsz te is, hogy a vegetarianizmus egyrészt nem káros, másrészt nem hobbi, hanem az egyetlen morálisan helyes útja az életnek. A gyerekek a legtöbb esetben utálják a húst, könyörögni kell nekik, hogy egy kicsit egyenek belőle ebédkor. Nem véletlen van, ugyanis annak, aki nincs hozzászokva, a hús állaga furcsa, ráadásul dögszaga van. Az már más kérdés, hogy nálunk sajnos kulturálisan elfogadott, hogy közvetetten gyilkosságra kényszerítjük a gyermekeinket...
Mindenki azt adja a gyerekének amit jónak lát.
Hús nem hús kérdése is alkat kérdése. Van aki simán megvan hús nélkül van aki szinte húst hússal eszik.
Gyereknél majd úgyis meglátod, hogy mit fog enni. Egyik tiszta mániás a másik meg hús.
Rengeteg okból dönthet valaki úgy, hogy vega lesz. Érzelmi, egészségi pl a leggyakoribb. És sokféle vega van: van aki annak mondja magát, pl ha a húsleves levét megeszi,de a húst nem, aztán aki halat azért eszik. Az igazi vegák között is: aki eszik tojást és tejterméket (azt hiszem azt hívják ovo-lakto vegának) aki toját nem csak a tejet (lakto), aki egyiket sem, a Krisna tudatú hívők esznek tejet, de tojást, gombát, hagymát, foghagymát nem (mert a tudatlanság kötőerejébe sorolta az istenük) Van aki csak nyers növényeket eszik, van aki csak gyümölcsöt. (ha jól tudom ez már a szívcsakra táplálkozás) és a végén a fénnyel táplálkozók. :)
Magam is csak pár éve tértem át erre az ösvényre, és bizony küzdelmes volt elfogadtattnom a családommal-barátaimmal-környezetemmel. De mára már nincs vele bajuk. Sőt, sokaknak tetszik, és ha nem is lettek vegák, de a közvetelen környezetem jóval kevesebb hús eszik. Ezzel sem szabad hittérítőként elindulni, erőszakosan. Az a "baj", hogy ahogy tisztul a szervezeted (mert tisztul!) vele együtt a tudatod is, és már nem tudsz visszalépni, te magad is egyre nehezebben érted meg, emberek miért veszik el más élőlények életét a saját ízlelőbimbójuk mohósága miatt, mikor az Isten megadott MINDENT amivel egészségesen élhetsz e nélkül. Mert naná, hogy egy eszkimó ne legyen vega, de itt nálunk minden van, ahhoz, hgy változatosan és egészségesen éljünk belőle. Ne csüggedj, tarts ki, jó úton jársz! inkább ásd bele magad mélyen a dologba, és beszélgess sokat hasonló emberekkel. :)Fontos, hogy jól állíts össze az ételeidet (sok hüvelyes, egyaránt gyökérzölségek, és napsütötte gyümölcsök, speciális gabonák pl amaránt) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!