Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan tudnék beilleszkedni...

Hogyan tudnék beilleszkedni közéjük? (vegák)

Figyelt kérdés

Nem rég megismerkedtem egy csodálatos lánnyal,igazi művész figura,hihetetlenül jószívű,kedves egyszerűen elolvadsz tőle.Mindig mosolyog,önkéntes,nagy állatbarát.Egyetemista, emellett táncol és fest.És hát összebarátkoztunk és mondtam neki,hogy tetszik és kiderült,hogy viszonozza.Már 1 hónapja járunk,az elején kiderült ,hogy erkölcs vega,még hozzá úgy, hogy az egyik haverom dicsekedett,hogy vágtak disznót meg elmesélte sztorit,hát barátnőm ,hirtelen harcias kiskakas lett és úgy leosztotta a haveromat,hogy az köpni -nyelni nem tudott.Megbeszéltük a dolgot és azt mondta,hogy sajnálja,de náluk az egész baráti kör ilyen,nem szeretik elpusmogni a véleményüket.Két hétre előállt,hogy lenne-e kedvem Balcsira menni.Igent mondtam,majd elújságolta,hogy minden júliusba összegyűlik a baráti köre,az igazi barátai(ahogy ő mondja) és ott nyaralnak.Mutogatta őket facebookon és kicsit betojtam,mert tele van fiúval és mind vega! ráadásul nem vagyok meleg,de mind elégé jól is néz ki. Az egész társaságnak olyan "Hair" kisugárzása van. Én meg ott ülök kukán,meséli barátnőm,hogy ez 12 éve vega,szociológus stbstb. És őszintén fellángolt bennem egy kis féltékenység,meg is érzete és mondta nekem,hogy nagyon fontos vagyok neki, és ő elfogadja,hogy húst eszek,és kiderült,hogy ő régebben csak olyan fiúkkal állt szóba ,akik vegetáriánusok voltak és én vagyok most a kivétel,mert annyira szeret. Én akkor duplán annyira beleszerettem és eldöntöttem,hogy én is vega leszek. És tanácsot szeretnék kérni : hogyan viselkedjek egy ilyen baráti körbe, és hogy kezdjek bele az új életmódba ?

Előre is köszönöm : 25/F

2011. júl. 5. 11:13
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

de én ismerem őket. sárit a legjobban,de még kb. 5 embert ugyancsak. és

Ó egy szárnyaló kis művészke a hippi barátaival. 25 évesen ebből épp kinőni szoktak, nem elkezdeni. De majd meglátod, hogy milyen. Nem a vega része a problémás, hanem az elvarázsolt művész vagyok, átlebegek az életen és buddha mosolyog rám a felhők közül résszel. Ismerem az ilyeneket, szórakoztatóak, de egy idő után falra mászik tőlük az ember.

meglátjuk mit kezdesz a hippikkel, nekem az agyamra mentek, pedig elég nyitott vagyok, sőt. Igazából jó ideig húst sem ettem, mint mondtam, nem a húsevéssel van náluk a gond, hanem úgy am block az agyukkal.

na ez mi ha nem osztás?

2011. júl. 14. 14:47
 32/35 anonim ***** válasza:
De az nem én voltam!
2011. júl. 14. 14:49
 33/35 anonim ***** válasza:

Jól van sztem kavar van,ha te vagy az 76% aki nekem üzent,akkor lám itt vagyok. Dávid,szociológus.

Itt ülök a vonaton és elégé fáradt vagyok,ezért nem lesz annyira hosszú,pedig bőven van mit hozzáfűznöm.

Az öcsém,hogy nekem van diplomám belőle és te oktatsz ki,hogy milyen egy szociológus az azért már kemény. Empátia nagyon kell ehhez a munkához az tény,de milyen empátia?Felvázolok egy esetet:

Kihívtak minket egy romos házhoz,hogy menjünk és vigyük el a hajléktalanokat.A penészes,véres sarokban ült egy metás csaj,félájultan. Én kísértem be a kórházba a mentőn,negyed órás út alatt,felfrissült egy kicsit,beszédképes volt.Össze-vissza elkezdett zagyválni az apjáról,köztes sírógörcsökkel. Kiderült,hogy az apja egy kegyetlen s*gg. A csajt folyamatosan verte,ordítozott vele ,sőt egyszer a saját lánya szeme előtt verte agyon a csajszi kiskutyáját.Ennek a lánynak az anya otthon nagyon ritkán volt és szexelt fűvel-fával.Szegénynek nem voltak szegények,szóval nem ezért szökött el a lány 16 évesen otthonról és 1 hónapnyi utcán élés után,nem azért állt be k*rvának.Metafetamin függő lett,kerek egy év alatt abszolút lecsúszott. 17 évesen találtunk rá,rájöttünk,hogy még mindig kiskorú ,ezért fel kellett hívnunk a szüleit,bármennyire nem akartam.Elvittem a régi otthonába,ahol az édesanyja konkrétan bömbölt,az apja meg egy nagy öleléssel és szomorú szemmel fejezte ki a szeretetét. Ennek ellenére elvittem tőlük a gyereket(főleg az ő örömére),bármennyire is harcoltak érte...

Most kivel lettem volna empatikus? A szülők nem érdemelték meg,viszont annak lánynak,akit te drogos k*rvának neveznél oly egyszerűen ,érdemli az empátiát.

Stricivel is legyek empatikus?Meg a drogdílerrel?A szatírral is?Meg az erőszakos apával? Én nem tisztelem a más világnézetet ,ami rossz. És itt jön a kérdés öcsém!

Kivel legyek empatikus? A gyilkossal vagy azzal az érző élőlénnyel akinek nem sokára levágják a fejét? Mert én öcsém az ártatlanok mellett vagyok!Én értük harcolok! Nekem egy agyonvert kismalac majd nem ugyanolyan megrázkódtatás számomra ,mint egy agyonvert kisgyerek.Mert ugyanannyit szenvedett,ugyanolyan ártatlanul.Én ezt látom.Elegem van abból a rengeteg kegyetlenségből amit az ember követ el.Nem leszek empatikus!Mert az egyenlő a vaksággal.

Olvasgattam ebben a témában és más kérdéseknél biztosan megtudtam állapítani,hogy te vagy. Ha még empátiáról beszélünk: az empátia-e ,hogy feljössz gyikra és a vegetáriánus témánál szólsz,kötsz bele más vegetáriánusokba?Ha valaki azt kérdezi,hogy hogyan süssem ropogósra a döglött csirkét,én is csápoljak oda és térítsem a népet,hogy legyenek vegák?

Mosolygós fej nagyon bájos,de ocsmány egy kétszínű. Odabiggyeszted a nevem mögé,közbe meg legszívesebben megrugdosnál. Hiszem hogy jó,békés ember benyomását akarod kelteni,de addig amíg természetesnek gondolod,sőt harcolsz azért,hogy állatokat nyírjanak ki,hogy te ehessél szalámit,akkor nem nyugszik jól az önismereted.

'laza húsos poént' Megtaláltam.Hát tényleg olyan laza,hogy majd bepisiltem tőle és milyen vicces ,húhú! Te kis mókamester!Amúgy mi nem mondunk le róla.Ez nem lemondás.Te ezt hiába magyarázom egy ilyen középszerű,tucat embernek.

Tomboy,légy üdvözölve,régen láttalak öcsém! Ausztria ,hogy ízlik?Küldjél privátot,aztán most úgyis megyek haza,átvonatozhatok,azt bulizunk egyet!

Pétör meg Saci küldök egy nagy puszit!Olyan uncsi a vonatút!Kidöglök gyerekek.

2011. júl. 14. 15:32
 34/35 anonim ***** válasza:

Én tiszteletben tartom a véleményedet.

Megbántani nem akartalak, de most is úgy gondolom, h nem azért kell h valaki vega legyen, mert fél attól h ilyeneket zúdítasz a fejére, hanem azért mert ő úgy határoz, h ő gondolja ezt. Aki így tesz, ámen.

2011. júl. 14. 16:19
 35/35 anonim ***** válasza:
Ja! És nem rugdosnálak meg, nem szokásom. Békés természetű vok.
2011. júl. 14. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!