Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ki miért lett vegetárius? A...

Ki miért lett vegetárius? A részletek lent!

Figyelt kérdés
Számomra elképzelhetetlen a táplálkozás hús és állati eredetű termékek nélkül. Kíváncsi lennék arra hogy ki miért lett vegetárius (elhatározás,filozófia, undor a húsoktól)illetve mi az amit nélkülöztök az étrendből?
2011. ápr. 18. 00:25
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
0%
Azért az állatvédelmet ne keverjük ide. A vega életmóddal együttjáró permetezés, aratás több állatot öl meg mint a húsevő életmód.
2011. máj. 9. 09:26
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Főleg, hogy amennyi növényt a vegáknak kell termelni (permetezni, stb.), annak 10x-esét termelik takarmányként az állatoknak, amiket levágnak. Gondolkodj már.
2011. máj. 9. 15:47
 23/28 anonim válasza:
Gondolkodj már te is, hogy a takarmányra vajon ugyanazon az élelembiztonsági/minőségügyi szabályok vonatkoznak-e mint az ember által fogyasztott élelemre?
2011. máj. 9. 16:01
 24/28 anonim ***** válasza:

Ettől még a minőségibb növényvédő szerek nem érik fel károsságban a mennyiségét annak, amit az állattartás miatt elhasználnak.

Amúgy gyakorlatilag tényeken vitatkozunk, teljesen feleslegesen. De ha ez megnyugtatja a lelkedet, hát hajrá :D

2011. máj. 9. 16:36
 25/28 anonim válasza:
Igazad van, tényleg nem vezet sehova a vitánk. :) Amúgy nem a vegák ellen vagyok, csak ez kikívánkozott. :) Jó étvágyat mindenkinek, ez a lényeg!
2011. máj. 9. 18:00
 26/28 pentekjozsikaacs válasza:
nem vagyok vegetáriánus
2011. máj. 17. 18:48
 27/28 laylessza válasza:
Én szárnyasokat és halat eszek de pl a disznohustol pár éve mióta daganatom volt egyenesen hányingerem van képtelen lennék lenyelni :/ pedig régen szerettem
2012. júl. 27. 22:25
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nos én sem nézem teljesen érzéketlenül amikor levágnak egy állatot, de ha rajtam múlna a dolog én is megtenném.

A vágóhidakra szükség van mert igen nagy az igény a húsra, és a városi emberek zömét is el kell látni.

Engem igazából azok a demagóg emberek idegesítenek akik, meg akarnak győzni arról miért ne egyek húst. Az ember ősidók óta vadászik, a tépőfoga is arra utal, hogy evolúciós értelemben ragadozó. Az meg, hogy egészségesebb a vegetarianizmus? Ki bizonyítja? A dédnagyanyám aki úgy ette a húst, hogy evőkanállal kanalazta mellé a zsírt 96 évesen halt meg amikor leesett a létráról (teljesen egészséges volt). Szóval igazából két érv állja meg itt a helyét: 1 nem szereti, 2 állatvédő (bár ez kissé képmutató)

2012. szept. 6. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!