Ki miért lett vegetárius? A részletek lent!
Én nem vagyok teljen vega. Húst nem eszek, mégpedig azért mert nem szeretem az ízét, rosszul vagyok tőle. Tojást szoktam enni és úgy havonta egyszer halat (abból csak a lazacot és a tonhalat eszem meg).
Szóval én nem direkt lettem fél-vega (:D), egyszerűen csak nem szeretem a húst, úgy mint mondjuk más se szereti a mazsolát.
16/L
Az én ismerősöm azértlett vega, mert elkezdett jógázni és a teljes életmód iránt érdeklődni. A hússal szerintük negatív energiákat viszünk be és az állat félelmét is megesszük, amit a leöléskor érzett szegény.
Én ezeketnem hiszem el, de az a lényeg, hogy ő így jobban érzi magát.
Szerintem az a normális, ha változatosan táplálkozunk és ebbe az állati fehérje is beletartozik. Míg megeszel egy kis szelet halat vagy csirkemellett, addig egész nap eheted a babot, hogy fedezd a fehérje szükségleted és még fel is puffadsz tőle.
Vélemény, ezért bocsi, sosemleszek vega szerintem. Az viszont tény, hogy aki húsevő (nagy többség), nem visz be elég zöldséget és gyümölcsöt.
Én több okból is vega vagyok:
- Állatvédelem
Ha rajtam múlna nem engedélyezném a vadászatot, a vágóhidakról nem is beszélve. Van egy kutyám, ő is állat, mégsem enném meg.
- Undor
Belegondolok abba, hogy az a comb, amit valaki eszik, talán a múlt héten még viszketett. Ezenkívül a sertés milyen büdös, gusztustalan, ocsmány dög. Ennyi erővel patkányt is lehetne enni, nem gusztustalanabb.
- Egészségesebb a növényi alapú táplálkozás
Ha a vega étrend jól van összeállítva (változatos, és sokféle), akkor minden szükséges tápanyagot tartalmaz. Könnyebben emészthető, nem hizlal, nem okoz magas koleszterinszintet, jobb közérzetet biztosít. A napokban olvastam, hogy hosszabb élettartamot is jelent a hús nélküli táplálkozás.
Nem vagyok vega, csak próbálom csökkenteni a húsmennyiséget. Ha sokat eszem, melegfrontkor nagyon fáj a fejem napokig. Ha nem eszem húst, akkor meg nem fáj.
De végleg lemondani nem tudok (és nem is akarok) róla. Egyrészt mert ha szénhidráttal pótolom a húst, akkor hízok (zöldséggel meg nem lehet jóllakni), másrészt meg - az egyik válaszolóval ellentétben - én egy idő után nagyon gyengének érzem magam hús nélkül, tehát nyilván van benne olyan tápanyag, amire szüksége van a szervezetemnek.
Arra tippelek, hogy az antibiotikum okozza a problémáimat, amivel az állatokat kezelik, viszont a biohús egyelőre elérhetetlen álom (anyagilag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!