Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ki miért lett vegetárius? A...

Ki miért lett vegetárius? A részletek lent!

Figyelt kérdés
Számomra elképzelhetetlen a táplálkozás hús és állati eredetű termékek nélkül. Kíváncsi lennék arra hogy ki miért lett vegetárius (elhatározás,filozófia, undor a húsoktól)illetve mi az amit nélkülöztök az étrendből?
2011. ápr. 18. 00:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
50%

Nem akarok beleszólni senkinek az étkezési szokásaiba, csupán két dolog:

1. Nagyon sok múlik a hozzáálláson. Ha valaki úgy áll hozzá, hogy hús nélkül legyengül, az le is fog. Tudom, mert régen én is ezt hittem.

2. Húsra nincs szüksége az embernek, a benne található tápanyagokra viszont igen. Ezeket máshonnan is be lehet szerezni, de tudni kell, honnan. Ha valaki ugyanazt eszi, mint előtte, csak kihagyja belőle a húst, az tényleg nem egészséges.

2011. ápr. 18. 13:16
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
És húsból is a hal a legegészségesebb, azt meg senki nem eszi.
2011. ápr. 18. 13:17
 13/28 anonim ***** válasza:
56%

Lakto-ovo vega vagyok.

Először nálam is az undorral kezdődött 13 évesen (hányinger, stb.), majd nem sokkal utána komolyan elhatároztam, hogy ez az, ahogy élni szeretnék.

A másik ok az állatvédelem: pl. nem hordok bőr cuccokat, nem használok állatokon tesztelt kozmetikumokat, stb. A tejet-tojást egyébként falusi termelőktől veszem, ahol tudom, hogy normális élete van az állatoknak, van közük a fűhöz és a napfényhez is.

2011. ápr. 18. 14:12
 14/28 anonim ***** válasza:
75%

A hús elengedhetetlen tápanyagaira hivatkozó válaszolókat szeretném kérni, hogy fejtsék ki, MIRE gondolnak, ne a levegőbe beszéljenek.

Ugyanis nincs olyasmi, amit nem lehet növényi eredetű forrásból beszerezni, olyan meg végképp nincs, amit tejjel-tojással kiegészítve nem. a kérdés pedig nem csak vegánoknak szólt.

Szóval szeretném hallani, mivel vádaskodtok, már megint, csakhogy eloszlathassuk a tévhiteket :)

2011. ápr. 18. 14:14
 15/28 anonim ***** válasza:

Lényegében azért, mert keményen megy a hasam a hústól.

Nem mellesleg sokkal szebb a bőröm, hajam azóta, energikusabb vagyok.

A környezet védelme sem utolsó szempont, sajnos az állattenyésztéshez iszonyatosan sok erőforrás kell, hiszen a megtermelt növényeket eszik meg az állatok, így a növényeknek egy része hasznosul az állat húsán keresztül, de jó része megy a "semmibe".

Az se jó érzés, hogy levágják az állatot, hogy én megegyem, de a legfőbb baj nem ez, hanem a mennyiség. Gyakorlatilag szerintem a szükséges mennyiségnek a sokszorosát eszi egy átlag ember a nyugati civilizációban. Semmi szükség nem lenne rá, hogy reggelire felvágottat, ebédre húst, vacsorára megint felvágottat egyen. Ez az aránytalanság tényleg egészségtelen.

2011. ápr. 18. 15:09
 16/28 anonim ***** válasza:
Teszem hozzá, tejet-tojást eszem, és szerintem az ezekkel kiegészített változatosan összeállított vegetáriánus étrend tökéletesen egészséges.
2011. ápr. 18. 15:10
 17/28 anonim válasza:
0%
Én nem vagyok vegetárius :D most kezdjetek oltogatni h akkor minek irok ide...hajráá :D lájk
2011. ápr. 24. 22:21
 18/28 anonim ***** válasza:

04-24 22:21!

Rajtad kívül mindenki tudja, hogy miért írtál ide.

2011. ápr. 27. 11:56
 19/28 anonim válasza:

Ha a vagohidak falai uvegbol lennenek, es mindenki latna mi folyik bent, mindenki vegetarianus lenne.

Nem lennek kepes megolni egy allatot. Nem tudom kitorni egy csirke nyakat, a nyuszikkal is inkabb jatszok, mint megegyem.

Senki se erdemelne meg, hogy hust egyen, aki keptelen levagni egy allatot. Akik meg hust esznek, de nyuszi hust nem (mert olyan edi) kifejezetten hanyingerem van.

Egy kis motivacio mindenkinek a vegetarianizmusra:

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.yout..

Minden husevo nezze meg, mert ok a taplaleklanc csucsai, ugyebar????

plusz ha megneznetek az emberi test anatomiajat rajonnetek, hogy mi rohadtul nem ragadozok vagyunk.

2011. máj. 2. 20:30
 20/28 anonim ***** válasza:

Nem szerettem a húst, nagyon fájt tőle a hasam.

Tejet, tojást akkor is fogyasztottam, és akkor adhattam először vért, mikor vegetáriánus voltam.

Azóta rájöttem, hogy csak akkor leszek beteg a husitól, ha sok-sok szénhidráttal eszem (kenyér, krumpli, rizs).

2011. máj. 4. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!