Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szemi-vegetáriánusok?

Szemi-vegetáriánusok?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért nevezik őket/magukat vegetáriánusoknak, ha halat meg csirkehúst esznek. Számomra ez ugyanúgy húsevő életmód attól, hogy más állat húsát nem eszik meg.
2011. ápr. 5. 20:51
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Egyébként nem provokációnak szánom a kérdést, nekem is át kellene állnom erre az étkezésre (szemi-vegára), egészségügyi okokból. De ez a kategória nem fér a fejembe. Számomra ott kezdődik a vegetáriánus táplálkozás, hogy nem eszünk húst. Valaki magyarázza már el nekem... :)
2011. ápr. 5. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
26%
Mit magyarázzunk?! Most írtad le, hogy egészségügyi okokból neked is át kell rá térned. Ez a válasz. Az ember mindenevő, nem növényevő! Vagy eszel húst, vagy mesterséges kiegészítőket szedsz, de enélkül idővel belehalsz.
2011. ápr. 5. 20:57
 3/11 A kérdező kommentje:
A vegetáriánust nem értem. Az nem abból áll, hogy nem eszünk húst? Akkor a hal meg a csirke mi?
2011. ápr. 5. 21:05
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem elnevezéseken nem érdemes vérre menő vitákat folytatni. Szerintem ez egy elég kifejező név, bár még sosem hallottam eddig.
2011. ápr. 5. 21:06
 5/11 anonim válasza:
22%

Ennek nagyjából két csoportja van:

-Vannak akik sajnálják az állatokat, azért nem eszik a hús: ők NEM IGAZI VEGÁK, sőt van amikor még halat esznek is.Azért mondják, hogy ők vegák, mert hogy az jó meg egészséges meg minden.

-Van aki egyáltalán nem eszik húst(egészségügyi okok miatt,stb.): VEGETÁRIÁNUS.

Szóval szerintem(ez csak az én véleményem) csak az vegetáriánus aki se halat,se csirkét se semmi más húsfélét nem fogyaszt.

2011. ápr. 5. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, az elnevezés kissé képzavaros, mivel vagy vegetáriánus valaki, vagy nem. A szemi-vegetáriánus jelentése: félig/részben vegetáriánus. Ez egy táplálkozási forma, a vörös hús elhagyása is egyfajta fokozata az életmódbeli váltásnak.
2011. ápr. 5. 21:44
 7/11 A kérdező kommentje:

21:44

Nah, köszönöm. Így már értem, hogy leírtad, mit jelent magyarul. Mondjuk eszembe juthatott volna... :)

2011. ápr. 5. 21:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Meg vegetáriánusnak lenni divat, s ők divatolnak, de túl ostobák/hülyék/nyomorkok/gyengék ahhoz, hogy valóban így éljenek.

Tulajdonképpen ez sima hazugság, ilyen nem létezik.

2011. ápr. 10. 19:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyon gyakran a vegetáriánus életmód felé az első lépés a csak csirke+hal fázis. Van, aki megmarad ebben, van aki továbbmegy és elhagyja egyiket vagy mindkettőt.

Aki át akar térni vega üzemmódra, és ezt nem allergia vagy hasonló azonnali váltást igénylő okból teszi, annak szerintem nem is baj, ha először csak csökkenti a húsadagot. Napi szintről mondjuk heti néhány alkalomra, majd fokozatosan egyre kevesebbet, főleg halat és csirkét eszik, végül elhagyja azokat is.

2011. ápr. 20. 11:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Különben csak elmegy a kedve az egésztől, és így van ideje kitapasztalni, mennyi finomságot lehet hús nélkül (is) enni.
2011. ápr. 20. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!