Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy helyettesítsem a húst...

Hogy helyettesítsem a húst szójával?

Figyelt kérdés
Nem rég lettem lakto-vega,de sajnos még mindig imádom a fokhagymás húst,de nem eszek.Szeretnék csinálni valami ízben hasonlító ételt szójából,de hogyan?Simán csináljam meg úgy mintha hús lenne,de ez minden ételre vonatkozik,hogyha szójáva akarom pótolni a húst,akkor úgyanúgy csináljam meg csak szójával??
2011. márc. 19. 19:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak előtte áztasd be. Én is a múltkor készítettem fokhagymás "húst", olyan lett, mint az igazi. Egyébként tényleg tudod úgy használni, mint a húst, csak erősebben kell fűszerezni, illetve "rá kell készülni", be kell áztatni.
2011. márc. 19. 19:48
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

ja még azt elfelejtettem, biztos jön majd valaki, aki közli, hogy nem tudod pótolni a húst és hülyeség, amit csinálsz, mert akkor inkább egyél húst... :D

első voltam

2011. márc. 19. 19:49
 3/15 anonim ***** válasza:
47%

És igazad is van első! Itt vagyok én!

A húst semmivel nem tudod pótolni, mert az esszenciális aminosavakat semmi másból nem tudja elő állítani a szervezeted. Nem még a szójából sem. Ráadásul senki, ne mondja nekem, hogy az íze olyan mint a húsé, mert közel sem hasonlít.

2011. márc. 19. 19:57
 4/15 A kérdező kommentje:

elsőnek köszi hogy írd hasznos volt :)

ági neked is kösz hogy írtál,mindenkinek van véleménye,neked is nekem is,nincs ezzel semmi baj.Én nem fogok állatokat,de te attól még ehetsz,bár abba inkább ne menjünk bele hogy ez már "kanibalizmus"...kinek a pap kinek a paplan.:)

2011. márc. 19. 20:00
 5/15 A kérdező kommentje:
*állatokat enni
2011. márc. 19. 20:00
 6/15 anonim ***** válasza:
47%

Kannibalizmus? Tudod te, hogy mit jelent a kannibalizmus?

"a kannibalizmus olyan cselekedet, amely során egy egyed részben vagy egészben elfogyasztja a faja egy másik példányát"

Saját fajtársamat nem eszem meg... :/ Hanem a baromfiakat, a marhát, a disznót. Az emberi fogyasztásra tenyésztett haszonállatok húsát.

2011. márc. 19. 20:06
 7/15 A kérdező kommentje:
Engem már nem tudsz lebeszélni,de van egy csomó olyan topik,ahol meggyőzheted az embereket,megpróbálhatod.
2011. márc. 19. 20:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
:D
2011. márc. 20. 07:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A szójakocka nekem sima áztatással nem jön be. Ezért kb. 5 percig főzöm lassú tűzön állandó kavargatás közben (különben kifut) ételízesítőt és borsot teszek a főzőlébe. Ezután beborítom és kb. 1 óra alatt átpuhul. Azt a vizet leszűröm róla.

A brassóit imádom belőle. Ugyanúgy csinálod, mint a húsból, csak a legvégén, amikor már "elsülte" a levét és kezd pirulni a kocka, hozzáadod az előre megsütött krumplit is, én akkor szoktam rátenni a rengeteg fokhagymát, beborítom és rögtön el is zárom alatta a gázt.

Így a fokhagyma nem ég oda, de amíg megterítesz, stb. átjárja az ízét.

Egyébként jó még a rántani való (szeletelt) szója is, annak nem kell az előfőzés, nagyon gyorsan átpuhul, ha melegvízben áztatod. Utána ugyanolyan jó, mint a husi.

Fasírozottat nem szójából, hanem kölesből készítek:

A megmosott kölest (vigyázz, ugyanúgy megdagad, mint a rizs) olyan sűrűre főzöd sós vízben, mint amilyen sűrűre a tejberizst főznéd. Félreteszed, amíg teljesen kihűl, aztán tudod úgy felhasználni, mintha ez lenne a darálthús.

A különbség, hogy ne kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával állítsd össze. Amikor a gombócokat megformáztad, még forgasd bele ismét zsemlemorzsába, és egy kicsit lapítsd meg, így biztosan átsül. Ja! Én szoktam egy kis törtpaprikát is belegyúrni, így amikor beleharapsz, a belső színe is hasonlít a húsra, nem olyan kókadt a színe.

Én nem vagyok vega, csak néha "rámjön"!

2011. márc. 20. 11:24
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez jó, ez nekem is tetszik, én is köszi.

első

2011. márc. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!