Hogy helyettesítsem a húst szójával?
ja még azt elfelejtettem, biztos jön majd valaki, aki közli, hogy nem tudod pótolni a húst és hülyeség, amit csinálsz, mert akkor inkább egyél húst... :D
első voltam
És igazad is van első! Itt vagyok én!
A húst semmivel nem tudod pótolni, mert az esszenciális aminosavakat semmi másból nem tudja elő állítani a szervezeted. Nem még a szójából sem. Ráadásul senki, ne mondja nekem, hogy az íze olyan mint a húsé, mert közel sem hasonlít.
elsőnek köszi hogy írd hasznos volt :)
ági neked is kösz hogy írtál,mindenkinek van véleménye,neked is nekem is,nincs ezzel semmi baj.Én nem fogok állatokat,de te attól még ehetsz,bár abba inkább ne menjünk bele hogy ez már "kanibalizmus"...kinek a pap kinek a paplan.:)
Kannibalizmus? Tudod te, hogy mit jelent a kannibalizmus?
"a kannibalizmus olyan cselekedet, amely során egy egyed részben vagy egészben elfogyasztja a faja egy másik példányát"
Saját fajtársamat nem eszem meg... :/ Hanem a baromfiakat, a marhát, a disznót. Az emberi fogyasztásra tenyésztett haszonállatok húsát.
A szójakocka nekem sima áztatással nem jön be. Ezért kb. 5 percig főzöm lassú tűzön állandó kavargatás közben (különben kifut) ételízesítőt és borsot teszek a főzőlébe. Ezután beborítom és kb. 1 óra alatt átpuhul. Azt a vizet leszűröm róla.
A brassóit imádom belőle. Ugyanúgy csinálod, mint a húsból, csak a legvégén, amikor már "elsülte" a levét és kezd pirulni a kocka, hozzáadod az előre megsütött krumplit is, én akkor szoktam rátenni a rengeteg fokhagymát, beborítom és rögtön el is zárom alatta a gázt.
Így a fokhagyma nem ég oda, de amíg megterítesz, stb. átjárja az ízét.
Egyébként jó még a rántani való (szeletelt) szója is, annak nem kell az előfőzés, nagyon gyorsan átpuhul, ha melegvízben áztatod. Utána ugyanolyan jó, mint a husi.
Fasírozottat nem szójából, hanem kölesből készítek:
A megmosott kölest (vigyázz, ugyanúgy megdagad, mint a rizs) olyan sűrűre főzöd sós vízben, mint amilyen sűrűre a tejberizst főznéd. Félreteszed, amíg teljesen kihűl, aztán tudod úgy felhasználni, mintha ez lenne a darálthús.
A különbség, hogy ne kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával állítsd össze. Amikor a gombócokat megformáztad, még forgasd bele ismét zsemlemorzsába, és egy kicsit lapítsd meg, így biztosan átsül. Ja! Én szoktam egy kis törtpaprikát is belegyúrni, így amikor beleharapsz, a belső színe is hasonlít a húsra, nem olyan kókadt a színe.
Én nem vagyok vega, csak néha "rámjön"!
Ez jó, ez nekem is tetszik, én is köszi.
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!