Mivel helyettesítsem a kávét a tiramisuban?
hétvégére tiramisut kell csinálnom,de a barátom nem szereti a kávét,pedig a tiramisunak az alapja a kávé.Mivel tudnám helyettesíteni?kakaóval?esetleg tudtok recepteket írni?
előre is köszönöm
ne tegyél bele kávét, hanem fehérre csináld, vaníliával, és gyümölcsökkel, bogyósokkal szórd meg rétegenként. Nagyon finom. Esetleg tojáslikőrt tehetsz.
A kávé ízét nem szereti? Mert ha csak a koffeint, akkor Maci kávéval.
hát maga a kávé ízét nem szereti.
úgyhogy kávé mindenképp kilőve:)
köszönöm az eddigi válaszokat!
Én kapucsínót szoktam készíteni vagy cikória kávéból tejeskávét, mert az én férjem sem szereti a kávét.
Ez a kedvencünk, de tudom, hogy fasorban sincs az igazi tiramisuval :-) (Ettünk már eredetit is egyébként, és nekünk nem ízlett!)
25 dkg mascarpone sajtot elkeverek 3 dkg porcukorral és 3 tojás sárgájával. Kemény habbá verem a fehérjét, és összekeverem a mascarponés cuccal.
Kapucsínót vagy tejeskávét készítek, ha van itthon, megbolondítom egy kis tejszínnel és valamilyen likőrrel vagy konyakkal. Ebbe mártogatom a babapiskótákat és egy kisebb tepsibe rétegzem.
A tetejére kakaóport szitálok. (Instantot, mert a kakaót sem szereti a férjem.)
Miért épp tiramisut kell akkor csinálnod?
Ha csak a babapiskótaáztatós-rétegezős süti a lényeg, van még sok lehetőséged. Nálunk pl. a kedvenc: rumos tejbe áztatott piskóta, vaníliakrém, gesztenyemassza, meggy, rétegesen rakosgatva. Nagyon finom! :)
Itt találsz sok receptváltozatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!