Rum-rumaroma. Hogyan helyettesítsem?
A legtöbb receptben 20-50 dkg liszthez egy üveg aromát irnak. NEm irtad, hogy milyen recept az, amit meg akarsz csinálni, de ha kb ennyi liszt kell bele, akkor nyugodtan használd. Az aromát higitsd fel kb 5 dl-re, mert különben hiányozni fog a folyadékmennyiség. Higitáshoz vizet, fekete teát (ezzel sokkal finomabb) esetleg tejet használj, a többi összetevöhöz illöen.
A rumaroma nem romlik meg, nyugodtan használhatod. A dátum csak azért van rajta, mert mindenre kötelezö megadni valamit, és ez egyébként is csak azt jelenti, hogy a megadott idöpontig a minösége a lehetö legjobb, utána esetleg lehet kicsit gyengébb ize.
Nehogy ráöntsd az egészet!! Én tavaly így sütöttem és rumtorta lett belőle!
A lapokat elég csak kicsit megfröcskölni, a krémbe ha raksz, akkor pedig kóstolj! Az aroma sokkal erősebb a rumnál!
Szia!
Egyet értek az elsővel. Fontos, hogy nem csak az ízt egészíted ki, hanem a folyadék mennyiségére is figyelni kell, mert aroma esetén azt pótolni kell (amennyiben a rumot helyettesíted).
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!