Van állati eredetű holmid?
Nem vitát szeretnék kirobbantani!
Tudom, hogy nagyon sok vega\vegan (ezen belül ovo-lakto-szemi és ezek keveréke) típus létezik.
Én csak szimplán nem szeretem a húst, de a cipőm az pl. bőr.
Akik elhatározásuk végett lettek vegák\vegán ... stb. Nektek van bőrcuccaitok? Használtok olyan dolgokat amik állatokon végrehajtott kisérletek útján került kifejlesztésre?
(én pl. az utóbbít mindig elkerülöm)
Lakto-ovo vegetáriánus vagyok. (Gyk.: húst nem eszem, tejet, tojást igen.)
A cipőm bőr, mert elérhető áron nincsen a piacon olyan alternatíva, ami tudja teljesíteni a bőrcipő vízállóságát, légáteresztő, szellőző képességét és megjelenését. Bőrkabátra nem vágyom, nem tetszik, és kabátból van olyan, ami tökéletesen helyettesíti a bőrt/szőrmét. Utóbbit különösen undorítónak találom.
A bőrcipő és társai meg ugye abból a bőrből van, amiből mások már kiették az állatot :D szóval ha már levágnak egy élőlényt, akkor azzal egyetértek, hogy használják fel minden részét. Különben is a hús fogyasztásnak azzal a formájával tudok egyetérteni, ami régen volt vidéken: sok fáradsággal felnevelték az állatot, normális körülmények közt, természetes táplálékon, és amikor levágták, az utolsó grammig hasznosították. Megjegyzem, nem annyi idő alatt fogyott el a húsa, mint ma...
Kozmetikumból kerülöm azt, amit állatokon teszteltek, mert ez szerintem elkerülhető, és így felesleges szenvedést okoz az állatoknak. A kozmetikum hatékonysága meg nem azon múlik, hogy hogyan tesztelték. Előnyben részesítem a csak növényi alapanyagú szereket.
Mellesleg a gyógyszerek jelentős részét ugye így találták ki, de az elfogadhatóbb (bár vitatható) hiszen adott esetben emberi életeket ment. Ha mondjuk az én gyerekem lenne leukémiás, engem se a nyulak és patkányok érdekelnének, akik élete árán esetleg megtalálják a gyógyszert...
Ettől függetlenül igyekszem minél kevesebb gyógyszert szedni, de ennek nem az állati vonal az oka, hanem az egyébként benne található rengeteg "vacak". Csak ha tényleg szükséges, de akkor meg be kell szedni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!