Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van állati eredetű holmid?

Van állati eredetű holmid?

Figyelt kérdés

Nem vitát szeretnék kirobbantani!

Tudom, hogy nagyon sok vega\vegan (ezen belül ovo-lakto-szemi és ezek keveréke) típus létezik.

Én csak szimplán nem szeretem a húst, de a cipőm az pl. bőr.

Akik elhatározásuk végett lettek vegák\vegán ... stb. Nektek van bőrcuccaitok? Használtok olyan dolgokat amik állatokon végrehajtott kisérletek útján került kifejlesztésre?

(én pl. az utóbbít mindig elkerülöm)

2011. márc. 16. 16:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nincs pénzem se bőrcipőre, se bőrdzsekire, se bundára, se semmiféle állati eredetű dologra. Hogy min kísérletezték ki a dolgaim anyagát, összetevőit, erről nincs tudomásom, de megmondom őszintén, hogy nem is érdekel.
2011. márc. 16. 17:06
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyedül a cipőm bőr,azt hiszem. Adidas superstar, úgy tudom,az marhabőr. De cipő az egyetlen dolog,amiből megveszem a drágábbat, akkor is,ha bőr,mert jól bírja. Kínai leszakad a lábamról pár hét alatt.:) Ruhám nincs állati eredetű,a szőrmétől irtózom, pláne,hogy láttam videót nyúzásról..hát soha nem venném fel.
2011. márc. 16. 17:11
 3/15 anonim ***** válasza:

Sajnos eddig nem engedhettem meg magamnak azt a minőségű műbőrt ami a valódihoz hasonló... mostanában szeretnék cipőből is műbőrt venni. A többi holmimnnak el se tudnám viselni a szagát... a bőr cuccok nagyon büdösek. Már évek óta csak műbőr.

Igaz a műbőrnek is szaga van, de annak legalább nem hullaszaga, csak műanyagszaga.

2011. márc. 16. 17:43
 4/15 doboszoli ***** válasza:
59%

Szakmámból adódóan úgy tekintek a haszonállatokra, mint az autómra.Fel sem merül bennem pacalpörkölt tunkolás közben, hogy ezért egy marhát le kellett vágni. Ugyanígy cipőnél, bőrdzsekinél sem.

Ám gyűlölöm azt, aki az állatot éhezteti, kínozza, nem ad meg neki mindent, ami tőle elvárható. Ez vonatkozik a kutyára, meg a tömegben tartott csirkére is.

Ám, ha odaért, hogy az ember szolgálatára alkalmassá vált, szemrebbenés nélkül, a legkevesebb szenvedést okozva átvágom a torkát.

2011. márc. 16. 17:44
 5/15 Bányai Károly ***** válasza:
100%
A cipőnél nem bírom elviselni a műbőrt, úgyhogy vagy textil, vagy bőrcipőt veszek, de más nincsen. Amúgy a bőr szaga nem a saját szaga, hanem a kezelőszerektől van, szóval az nem hullaszag, hanem cserzőanyag. Arra kell vigyázni, hogy a bőr ne indiai legyen, csak ez ellenőrizhetetlen. Általában itthon is több állatot vágnak húscélra, mint a bőr miatt, szóval okos használattal megoldható lenne, hogy csak emiatt ne kelljen megölni valakit. Az állatkísérletes dolgot nem tudom ellenőrizni, de fogkrémen meg szappanon kívül nemigen használok piperét.
2011. márc. 16. 17:48
 6/15 anonim ***** válasza:
Mi is csak cipőben veszünk bőrt, ez különösen a kamasz fiam esetében fontos. A műbőr cipőben iszonyúan beizzad a lába, ez táptalaja a bőrgombának. Ebben az esetben kompromisszumot kötöttünk.
2011. márc. 17. 11:40
 7/15 doboszoli ***** válasza:
84%

Van erről az "állatvédelemről" egy kérdésem.

Ítéljük el a cápát, mert megeszi az aranyhalat, vagy a karvalyt, mert megfogja a kedves cinegét?

2011. márc. 17. 18:29
 8/15 anonim ***** válasza:
Az állat táplálékért öl állatot, és mert ez a természetes szelekció, és a fajfenntartás ösztöne. Mit egyen egy ragadozó, füvet? Ők ösztönlények. Ez persze az emberre is igaz, mármint hogy a húsra szükség van, kell a benne lévő állati fehérje, mert sok gondot okozhat a hiánya. De nekem senki ne mondja,hogy szőrmére pl. annyira égető szükségünk lenne..még az eszkimókat megértem, mínusz 50 fokban nem elég a műszál, de azért egy európai telet ki lehet húzni benne..és aki csak flancol, és azért nyúzzák az állatokat,hogy divatoljon,azt lelőném minden további nélkül.
2011. márc. 17. 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:

Ezenkívül az ember értelmi szinte is jócskán meghaladja a fennt felsorolt állatokét. Egy cápának nem nagyon van morális válsága ha szétszaggat tizenöt másik cápát.

A normális emberi morál mellett viszont ez a gondolkodásmód tolerálhatatlan, nem lehet csak úgy feldarabolni a szomszédot és a családát mert nem tetszik az orcája.

Pont ugyanígy morálisan nem elfogadható ha valaki egy másik élőlény hulláját aggatja magára. Természetesen vannak helyzetek amikor nincs más lehetőség, de morálisan akkor sem korrekt.

2011. márc. 17. 23:25
 10/15 anonim ***** válasza:
ha azt nézitek a házaink is elfoglalják a természettől a helyet.. tüzelünk.. stb.. mindennel kárt okozunk..
2011. márc. 19. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!