Mit főzzek vagy süssek holnap?

Főétel: húsleves.
Második: disznóhús + krumpli + gyümiszósz. Mennyei. :)
Desszert: egyszerű piskóta benne lekvárral,a tetejére csokiöntet. Vagy zserbó. :)

Túróval töltött gomba.
A gomba fejeket besózod,
túrót, sajtkémet só, bors, kakukfű keverékével megtöltöd, reszelt sajt a tetejére, ki olajazott tepsiba fekteted kb 20 percig sütöd.

töktócsi, sólet diétásan,zöldborsópörkölt nokedlivel,
paradicsomos káposzta krumplicsipsszel,lángos,
desszertnek: pogácsa,mákos tészta,darás tészta finom baracklekvárral, muffin, stb.
ha tojást sem eszel: akkor nokedli helyett durum tészta, pogiba nem feltétlenül kell, a tetejét megkenheted tejjel is.muffint ne süss.
ötletem rengeteg van, én is hajlok a vega ételek felé,de nem teljesen.

Nem vagyok vega, de leírom az egyik kedvenc ételemet.
Paradicsomot, padlizsánt, lilahagymát, cukkinit, paprikát fölkarikázok. Olívaolajat, sót, oregánót, bazsalikomot teszek rá (vagy a fűszeres, sós olajban megkevergetem), majd egy kerámiatálba teszem a szeleteket és 180°C-on megsütöm. Néha sajtot is reszelek rá. Időt azért nem írtam, mert fogalmam sincs, mindig nézem, megsült-e már.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!