Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek/süssek holnap ebédre?

Mit főzzek/süssek holnap ebédre?

Figyelt kérdés
Mindenképpen valami sósat, az édességeket már unom. Valami sajtosat is ennék, de lehet más étel is. Ötleteket várok, az mindegy, hogy gyorsan elkészíthető, vagy hosszabb munkát igénylő étel.
2011. jan. 10. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Túrós tészta? Vagy rakott paprika? :)
2011. jan. 10. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Bolonyai spagetti
2011. jan. 10. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
lasagne, spagetti, pizza :)
2011. jan. 10. 21:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Görög rakott csirkemell: csirkemellfilét felszeletelsz, kevés zsírral kikent tepsibe vagy jénaiba karikára vágott főtt krumplit terítesz, rá a hússzeleteket, majd karikázott, nyers cukkinit úgy, hogy minden réteget megkensz tejfölben elkevert görög fűszerkeverékkel, a tetejére tegyél jó sok fűszeres tejfölt, szórj rá reszelt sajtot és mehet a sütőbe.
2011. jan. 10. 21:26
 5/9 anonim ***** válasza:

hnap amit főzök:

töltött pizza (én mindennel töltöm amit találok itthon bele,zöldséggel,felvágottal,sajtokkal,nem csak amit a recept ir)

májgombócleves

2011. jan. 10. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Én rántott sajtot csinálok,hasábbal(szoktam mé valami salit mellé mondjuk majonézes kukcisali,de ha camembertet panirozol be akkor áfonyadzsemmel is nagyon jó.)
2011. jan. 10. 21:30
 7/9 anonim ***** válasza:

A csirkemelleket darabolod,ne legyenek túl vastagok,de vékonyak se. Sózd és borsozd,majd liszt,tojás és reszelt sajt - ezekben kell panírozni,jó sok sajt kell hozzá én ehhez egy kerek sajtnak a felét elhasználom,mert sokat felvesz. Majd egy baconnel kibélelt jénaiba teszem őket és a tetejüket is befedem baconnel és sütőben készre sütöm,akkor jó,amikor a húson ,úgy át tudsz,bökni,hogy nem akad el benne a villa vagy a hústű.

Köret: 1kg burgonyát vékonyra kell szelni,hajszálvékonyra,ha van uborka szeletelőd azon tökéletes,gyorsan kell dolgozni,hogy a krumpli ne barnuljon. Vastagon vajazz ki egy tűzálló tálat. A felszeletelt krumplihoz,adj sót,borsot és apróra vágott petrezselymet,majd önts rá 2 x 250ml főzőtejszínt,jól keverd össze és öntsd a vajazott edénybe,a tetejét meg lehet szórni sajttal,de nem szükséges,aztán ez 180 fokon ,hát lassan sül meg kb 1-1.5 óra.

De ha neked ez a köret nehéz a husihoz,csinálj krokettet vagy pürét,de semmi esetre se rizst.

A múltkor én franciasalátával ettem,ez volt a köret.

Jóétvágyat!

2011. jan. 10. 22:16
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket!

Valószínű, hogy töltött pizza lesz holnap, azt még nem csináltam soha, de nézegettem recepteket, és nagyon guszták:)

2011. jan. 10. 22:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Brassóit
2011. jan. 11. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!