Valakinek lesz valami baja ha 10 évig nem eszik húst? 16/F
Az a helyzet, hogy számomra érthetetlen okok miatt vegetáriánus vagyok 10 éves vagyis úgy 5-6 éves korom óta.
Az érdekelne, hogy lesz-e valami bajom ettől?
Most felsoroljam milyen növényekben találhatóak meg az esszenciális aminosavak (gyengébbek kedvéért: ezekből lesznek a fehérjék)? Hogy a tejtermékekrőlpl. ne is beszéljünk...
Csak hogy végre felfogják, hogy húsra NINCS szükség, nem fog senki meghalni tőle,ha nem eszik.
Imádom ezt az okítást, főleg úgy, hogy az illetőnek halvány lila fogalma nincs róla miben mi található meg, de azért beközli, hogy a hús az létfontosságú...-.-"
Azt hiszem itt nem én vagyok az, aki nem nyitogatja a biológia könyvét...
Mivel mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható növényi eredetű táplálékokban (mint már mondtam, a tejtermékeket és a tojást nem is említve...), ezért valójában NINCS szükség állati eredetű fehérjékre (gyengébbek kedvéért: a nem esszenciálisak is megtalálhatóak, de ezeket magától is elő tudja állítani a szervezetünk, szóval erre nem igazán kell odafigyelni).
Nem mondtam,hogy ne egyen húst, aki így érzi jól magát, de ne beszéljünk sületlenségeket. Nem egészségtelen attól, hogy máshonnan veszed fel a "fehérjét".
Ha majd hozol bármiféle érvet is, hogy ennek ellenére miért nem egészséges szerinted, akkor lesz értelme a vitának.
Két rövid érvem van: többezer éve fogyasztunk húst, valószínűleg nem véletlenül.
Menj be egy orvosi rendelőbe véletlenszerűen és kérdezd meg hogy egy egészséges ember számára milyen táplálkozást ajánlanak.
Minden megtalálható a növényekben mint aminosavak ebben igazad van, tojás, tejtermék erről nem is beszélve, de ez inkább elméleti síkon működik. Csak mert ha már itt tartunk nyersen kellene fogyasztani, mert főzve rengeteget vesztenek a növények a tápértékükből, ha mindent nyersen eszel, tönkre vágod a gyomrod, ez elméleti vita, ami hülyeség, mert igazad van benne, csak éppen a gyakorlatban nem kivitelezhető:)
Ha már itt tartunk, azt ugye tudod, hogy a húsból is kifőzzük, kisütjük a tápanyag nagy részét?
Egyik beviteli módszer sem jobb sajnos e tekintetben, mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!