Valakinek lesz valami baja ha 10 évig nem eszik húst? 16/F
Az a helyzet, hogy számomra érthetetlen okok miatt vegetáriánus vagyok 10 éves vagyis úgy 5-6 éves korom óta.
Az érdekelne, hogy lesz-e valami bajom ettől?
Annyira bevallom nem értek hozzá, mert nem vagyok vega. De volt általános iskolai osztálytársam, aki kb így volt.
Ő nagyon beteges volt, és a doki azt mondta neki, hogy nem visz be elég fehérjét és emiatt van legyengülve az egész szervezete. Volt, hogy évet kellett ismételnie.
Azóta nem nagyon támogatom ezt a táplálkozási formát.
Férfiként pedig az izmokra van nagy hatással a hús és ezzel egyértelműen a fehérje. Ennyi idősen fejlődnek az izmok, amire nagyon rossz hatással van, ha nem viszel be.
Szerintem amúgy ha akarsz valami húsfélét fogyasztani, akkor az legyen csirkemell. Annyira nem vagyok húsrajongó és ez jön be leginkább.
Meg halat is simán ehetsz, ha bírod, azt is kezd filével. Amúgy is elég egészséges.
Ha meg mégsem akarnál, akkor komolyan nézz utána, hogy mivel lehet pótolni a fehérjéket. (A tej erre alkalmatlan). Én ehhez annyira nem értek mint mondtam, de egykét vega oldalon, biztos szívesen felvilágosítanak, hogy ők hogyan csinálják.
Egyébként emberek, szálljunk már le a fehérjézésről. Tudtátok, hogy nem fehérjéket, hanem aminosavakat veszünk fel az ételekből, melyekből mi magunk építjük fel a fehérjeláncokat?
És hogy nem mellékesen, a növényekben megtalálható az összes esszenciális aminosav, és ráadásul tény, hogy könnyebben lebontja a szervezetünk, mint az állati eredetűeket, és minőségben is jobbak. Ha valaki vegaként nem jut elég fehérjéhez, az nem a vegaság, hanem az egyén hibája - jól mondták előttem, hüvelyeseket kell fogyasztani pl., azok a legegészségesebb "fehérje" források.
A B12 levegőben röpködéséről meg annyit, hogy a tojás is tartalmaz éppen eleget, a kérdező pedig vega, nem vegán. Aki nem fogyaszt eleget belőle, az szintén magára vessen, ne a vegaságát szidja...(megjegyzem, hogy a B12 legjobb forrásai egyébként a rák, osztriga és májak/disznó vagy marha/, és csirke/pulyka belsőségek /szív elsősorban/...azt hiszem ez a tojással ellentétben nem épp a napi menüje a magyar embernek :D).
tegnap 19:07
Már miért halnék meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!