Kérdezhetnék pár dolgot?
17 éves vagyok és augusztus óta nem eszek húst. Az elején a diéta miatt, de rájöttem, hogy sokkal jobban érzem magam, ha nem eszek húst. Tejet minden nap (1 vagy 2 bögre de előfordul hogy egy liter) iszok. Halat régebben ettem, de lassan kezd elmenni tőle a kedvem miután láttam hogyan belezik ki a félholt állatot. Nem árt ez nekem?
Úgy értem, hogy fejlődésben, stb. Nem leszek olyan lassú gondolkodású mint egy-két indiai vega? Ki kell még valamivel egészítenem a táplálkozásom? Előre is köszönöm a válaszokat. Jaj és még valami. Az milyen vega aki iszik tejet, eszik tejterméket (imádom a sajtokat) de húst nem?
Szia!
Azert irok, mert én 12 éves korom ota nem eszem semmilyen hust. tejet sajtot tojast igen, de hust semmilyet.Nemlett semmi bajom, soha nemtört el egy csontom se normalisan kifejlődtem:)
Nekem is sokan mondtak sot a mai napig megkapom h karos es hogy muszaj enni, de en jobbane erzem magam, egyik naprol a masikra elkezdtem undorodni a hustol es es azot sem valtozott.
Sokat olvastam es kerdezősködtem es arra jutottam ezekből hogy azt kell enni ammit a szervezeted megkivan!!! Mert arra van szükséged!
Nemlettem lassu gondolkoadasu :D egyetemre jarok es nagyon jol megy:)
sőt sokan mondjak hogy valoszinu azert vagyok ennyire egészséges!
Sajnos a bolti husok mar nemolyanok mint az igazi falusiak.Par hét alatt beetetik a csirkeket raadsul sokszor hallani milyen fertőzőtt meg stb husokat tesznek a polcokra. ami a hentesnél van meg általaban gyorsan felhizlalt nemtul jo hus. (persze van kivétel)
Szoval szerintem nem gond ha nemeszel. en mar 9 éve nemeszek, es ténnyleg semmi bajom nincs, ha pedig megkivannam ennék.
mellesleg rengeteg kutatast csinaltak rola keress ra, hogy a vegak tovabb élnek,(persze ellentétét is irjak sokan hogy ha nemeeszel....blabal) ez egy végelathatalan kérdés.
Egyél sok zöldséget, nagyon finom kajakat lehet csinalni : padlizsan cukkini gomba....
es ha van kedved: tojast miutan megfőztem a héját szaritsdki, darald össze aprora es tedd bele vmi kajaba. TELE van fehérjével! :)
És ami még nagyon fontos, hogy egyel sok olyat amiben vas van mert én nekem vashianyom volt.(faradtsaG) a legegyszerübb ha veszel vastablettát.
Ha barmi kerdesed van irj szivesen valaszolok :)
(ja es van teljes vega aki semien allati eredetut nemeszik meg (tojs tej...) de van a sima aki csak hust nem ) szakszavakat nemtudok :D
sziooo
"Arról, hogy a szellemi képességeik jobbak, meg csak annyit, hogy világ életemben ettem húst, és most már igen közel van a 2. diplomám megszerzése."
A kettőnek semmi köze egymáshoz - mármint a szellemi képességeknek a diplomához...
Egyébként én is vegetáriánus vagyok (mellesleg két éve szereztem meg a második diplomámat - ezt csak az idézett válaszadónak jegyeztem meg)
Ha nem kívánod, nem kell húst enned, ettől nem lesz bajod, ha változatosan táplálkozol. Én azért B vitamin komplexet szedek, és tudatosan eszem diót C vitamin tartalmú kaja (pl gyümi) fogyasztása mellett (olvass utána, nem árt tisztában lenni az összefüggésekkel).
A hajam nem lett sem dúsabb, sem gyérebb, a bőröm viszont sokkal szebbé vált.
Ami még nagyon fontos így hirtelen:
Vegetáriánus étrendben nincs meg minden Omega-3. Az agy főként Omega-3,6,9-ből áll (ezek gyűjtőnevek, nem egy-egy molekulát takarnak). A másik kettőt még csak-csak beviheted, de a 3-asból csak a tengeri herkentyűkben van meg minden. Az Omega-3 megelőzi a rákot és az agyi problémákat (pl. depresszió, skizofrénia ilyesmi)
A szervezeted tényleg érzi hogy mire van szüksége, de ha viszolyogsz az állatok sorsától, akkor az felülbírálja ezt, ergo amíg viszolyogsz, addig NEM jelez helyesen a szervezeted, a viszolygás nem a szervezeted jelzése, hanem a Te rabláncod. Ez hosszútávon hiánybetegségekhez és szövődményeihez vezet: rák, szívproblémák, pánikbetegség, depresszió, akár skizofrénia.
Fordulj dietetikushoz, kérdezd meg hogy pontosan hogyan és mit kellene fogyasztanod ahhoz, hogy kerülhesd a húst, de mégis bevigyél a szervezetedbe minden szükséges tápanyagot. Máskülönben nagy valószínűséggel beteg és boldogtalan leszel, és ezzel a szeretteidnek is fájdalmat okozol.
Ha így belegondolok, hogy a magyar emberek 90%-a évente kb. 2x eszik halat, lehet, hogy nem a vegákkal kellene kötözködni.
Mellesleg a vörös húsok pedig pont hogy elősegítik a rák, szív és érrendszeri megbetegedések, stb. kialakulását, valamint az emberek többnyire zöldség/gyümölcsöktől mentes életmódja is a leggyakrabban vitaminhiányhoz vezet.
Kérdező: omega3-hoz tényleg nem sűrűn fogsz jutni, de el ne hidd, hogy vitaminhiányod lesz.
Szia!
Bocsi most latom hogy irtal megegy kerdest :) szoval en vagoyk aki 12 eves korom ota nemeszem hust.
most 21 vagyok, es a hajam hosszu(hatam kozepeig er) nemhullik teljesen egészséges es semmi nem kenek ra semmi dusitot v gyogyszert sem...
vas tablettat szoktam neha enni es kell is.Mert nekem ez az egy problemam szokott lenni hogyha nagyon faaradekony vagyok az amiatt van.
Nemreg olvastam egy cikket megint hogz a vegetarianusok sokkal egészségesebbek a boruk szebb stb... :)
Egyebkent meg mindig nemeszel hust?:D
Mindenki a kornyezetemben irigykedik hogy en nemszeretem mert jobban erzik magukat hus nelkul de sajnaa nembirjak ki h ne egyenek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!