Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Kérdezhetnék pár dolgot?

Kérdezhetnék pár dolgot?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és augusztus óta nem eszek húst. Az elején a diéta miatt, de rájöttem, hogy sokkal jobban érzem magam, ha nem eszek húst. Tejet minden nap (1 vagy 2 bögre de előfordul hogy egy liter) iszok. Halat régebben ettem, de lassan kezd elmenni tőle a kedvem miután láttam hogyan belezik ki a félholt állatot. Nem árt ez nekem?

Úgy értem, hogy fejlődésben, stb. Nem leszek olyan lassú gondolkodású mint egy-két indiai vega? Ki kell még valamivel egészítenem a táplálkozásom? Előre is köszönöm a válaszokat. Jaj és még valami. Az milyen vega aki iszik tejet, eszik tejterméket (imádom a sajtokat) de húst nem?

2010. nov. 21. 16:10
1 2
 11/19 anonim válasza:
17 évesen még árthat :S viszont az se jó ha jó olyat eszel amit nem kívánsz. Hallal vagy csirkemellel mindenképp próbálkozz. Arra vigyázz, hogy mindenképp pótold a húsnélküliség miatt kieső vitaminokat stb. !! =)
2010. nov. 23. 21:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat volt pár hasznos :)
2010. nov. 24. 16:23
 13/19 anonim válasza:

Szia!

Azert irok, mert én 12 éves korom ota nem eszem semmilyen hust. tejet sajtot tojast igen, de hust semmilyet.Nemlett semmi bajom, soha nemtört el egy csontom se normalisan kifejlődtem:)

Nekem is sokan mondtak sot a mai napig megkapom h karos es hogy muszaj enni, de en jobbane erzem magam, egyik naprol a masikra elkezdtem undorodni a hustol es es azot sem valtozott.

Sokat olvastam es kerdezősködtem es arra jutottam ezekből hogy azt kell enni ammit a szervezeted megkivan!!! Mert arra van szükséged!

Nemlettem lassu gondolkoadasu :D egyetemre jarok es nagyon jol megy:)

sőt sokan mondjak hogy valoszinu azert vagyok ennyire egészséges!

Sajnos a bolti husok mar nemolyanok mint az igazi falusiak.Par hét alatt beetetik a csirkeket raadsul sokszor hallani milyen fertőzőtt meg stb husokat tesznek a polcokra. ami a hentesnél van meg általaban gyorsan felhizlalt nemtul jo hus. (persze van kivétel)

Szoval szerintem nem gond ha nemeszel. en mar 9 éve nemeszek, es ténnyleg semmi bajom nincs, ha pedig megkivannam ennék.

mellesleg rengeteg kutatast csinaltak rola keress ra, hogy a vegak tovabb élnek,(persze ellentétét is irjak sokan hogy ha nemeeszel....blabal) ez egy végelathatalan kérdés.

Egyél sok zöldséget, nagyon finom kajakat lehet csinalni : padlizsan cukkini gomba....

es ha van kedved: tojast miutan megfőztem a héját szaritsdki, darald össze aprora es tedd bele vmi kajaba. TELE van fehérjével! :)

És ami még nagyon fontos, hogy egyel sok olyat amiben vas van mert én nekem vashianyom volt.(faradtsaG) a legegyszerübb ha veszel vastablettát.

Ha barmi kerdesed van irj szivesen valaszolok :)

(ja es van teljes vega aki semien allati eredetut nemeszik meg (tojs tej...) de van a sima aki csak hust nem ) szakszavakat nemtudok :D

sziooo

2010. dec. 1. 12:15
 14/19 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon köszönöm a válaszod. Megnyugtattál, már csak egykérdésem lenne. Összefüggésben van a hajhullás vagy a dús haj a vegasággal? Köszi mindent :)
2010. dec. 3. 16:50
 15/19 anonim ***** válasza:

"Arról, hogy a szellemi képességeik jobbak, meg csak annyit, hogy világ életemben ettem húst, és most már igen közel van a 2. diplomám megszerzése."

A kettőnek semmi köze egymáshoz - mármint a szellemi képességeknek a diplomához...

Egyébként én is vegetáriánus vagyok (mellesleg két éve szereztem meg a második diplomámat - ezt csak az idézett válaszadónak jegyeztem meg)

Ha nem kívánod, nem kell húst enned, ettől nem lesz bajod, ha változatosan táplálkozol. Én azért B vitamin komplexet szedek, és tudatosan eszem diót C vitamin tartalmú kaja (pl gyümi) fogyasztása mellett (olvass utána, nem árt tisztában lenni az összefüggésekkel).

A hajam nem lett sem dúsabb, sem gyérebb, a bőröm viszont sokkal szebbé vált.

2010. dec. 5. 21:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, ha nem kívánod a húst, ne egyél! Én 15 éves korom óta nem eszem, és nem ártott a fejlődésemnek (sem testileg-sem szellemileg). Javaslom a Testkontroll című könyvet, abban sok érdekes dolog van a húsfogyasztásról.
2010. dec. 12. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:

Ami még nagyon fontos így hirtelen:

Vegetáriánus étrendben nincs meg minden Omega-3. Az agy főként Omega-3,6,9-ből áll (ezek gyűjtőnevek, nem egy-egy molekulát takarnak). A másik kettőt még csak-csak beviheted, de a 3-asból csak a tengeri herkentyűkben van meg minden. Az Omega-3 megelőzi a rákot és az agyi problémákat (pl. depresszió, skizofrénia ilyesmi)

A szervezeted tényleg érzi hogy mire van szüksége, de ha viszolyogsz az állatok sorsától, akkor az felülbírálja ezt, ergo amíg viszolyogsz, addig NEM jelez helyesen a szervezeted, a viszolygás nem a szervezeted jelzése, hanem a Te rabláncod. Ez hosszútávon hiánybetegségekhez és szövődményeihez vezet: rák, szívproblémák, pánikbetegség, depresszió, akár skizofrénia.

Fordulj dietetikushoz, kérdezd meg hogy pontosan hogyan és mit kellene fogyasztanod ahhoz, hogy kerülhesd a húst, de mégis bevigyél a szervezetedbe minden szükséges tápanyagot. Máskülönben nagy valószínűséggel beteg és boldogtalan leszel, és ezzel a szeretteidnek is fájdalmat okozol.

2010. dec. 17. 11:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha így belegondolok, hogy a magyar emberek 90%-a évente kb. 2x eszik halat, lehet, hogy nem a vegákkal kellene kötözködni.

Mellesleg a vörös húsok pedig pont hogy elősegítik a rák, szív és érrendszeri megbetegedések, stb. kialakulását, valamint az emberek többnyire zöldség/gyümölcsöktől mentes életmódja is a leggyakrabban vitaminhiányhoz vezet.

Kérdező: omega3-hoz tényleg nem sűrűn fogsz jutni, de el ne hidd, hogy vitaminhiányod lesz.

2010. dec. 17. 12:38
 19/19 anonim válasza:

Szia!

Bocsi most latom hogy irtal megegy kerdest :) szoval en vagoyk aki 12 eves korom ota nemeszem hust.

most 21 vagyok, es a hajam hosszu(hatam kozepeig er) nemhullik teljesen egészséges es semmi nem kenek ra semmi dusitot v gyogyszert sem...

vas tablettat szoktam neha enni es kell is.Mert nekem ez az egy problemam szokott lenni hogyha nagyon faaradekony vagyok az amiatt van.

Nemreg olvastam egy cikket megint hogz a vegetarianusok sokkal egészségesebbek a boruk szebb stb... :)

Egyebkent meg mindig nemeszel hust?:D

Mindenki a kornyezetemben irigykedik hogy en nemszeretem mert jobban erzik magukat hus nelkul de sajnaa nembirjak ki h ne egyenek ...

2011. okt. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!