Kérdezhetnék pár dolgot?
17 éves vagyok és augusztus óta nem eszek húst. Az elején a diéta miatt, de rájöttem, hogy sokkal jobban érzem magam, ha nem eszek húst. Tejet minden nap (1 vagy 2 bögre de előfordul hogy egy liter) iszok. Halat régebben ettem, de lassan kezd elmenni tőle a kedvem miután láttam hogyan belezik ki a félholt állatot. Nem árt ez nekem?
Úgy értem, hogy fejlődésben, stb. Nem leszek olyan lassú gondolkodású mint egy-két indiai vega? Ki kell még valamivel egészítenem a táplálkozásom? Előre is köszönöm a válaszokat. Jaj és még valami. Az milyen vega aki iszik tejet, eszik tejterméket (imádom a sajtokat) de húst nem?
Hát te legalább nem éhezel!
Ajánlom nézz meg néhány videót éhező emberekről!
Rögtön kívánni fogod a húst!
Az meg hülyeség, hogy lelkileg tisztább leszel tőle!
18:16
És mégis milyen toxikus mérgek vannak a húsban? Megtennéd, hogy felsorolod? Meg azt, hogy mivel tudod pótolni az állati fehérjéből előállított esszenciális aminosavakat?
Nem hiszem, hogy frissebbek lennének a vegák, én eddig csak olyant láttam aki be volt lassulva mint egy csiga, és az is nehezére esett, hogy egy lépcsőt megmásszon.
Arról, hogy a szellemi képességeik jobbak, meg csak annyit, hogy világ életemben ettem húst, és most már igen közel van a 2. diplomám megszerzése.
Kérdező! ezen a linken : [link] mindent megtalálsz a fehérjékről, vitaminokról, ásványi anyagokról! Nyugi, a tejtermékek és a sok zöldség-gyümölcs teljesen egészséges, nem lesz tőle semmilyen szellemi visszamaradásod, mert ezekben is megtalálható az összes esszenciális aminósav és fontos vitamin/ásványi anyag, csak a "húsevők" szeretnek ilyen baromságokkal ijesztgetni, hogy majd az agyadból vonja ki a fehérjéket a szervezeted, meg hasonlók :D
Az indiai dologhoz annyit tennék hozzá, hogy biztos a lassú gondolkodásuk miatt származik onnét annyi remek matematikus és orvos pl. :D
Egyébként ovo-lakto vega, aki tejet és tojást is fogaszt. Ha eszel halat (és esetleg csirkét/pulykát), azt semi-vegának, azaz félig vegának nevezik.
Egyébként tényleg nem kell aggódnod, én 13 éves korom óta vagyok vega, és a vashiányom is elmúlt... jó a közérzetem, és eleven vagyok, és hidd el, a legtöbb vega erről számol be, ha megkérdezed őket...
Aki pedig a hús káros hatásairól szeretne olvasni elég elolvasnia ezt: [link] (igaz ez csak a vörös húsra vonatkozik) 21/L
"A vegetarianizmus veszélyei:
Energiatartalom és a fehérjék
A zöldségek, gyümölcsök bármennyire egészségesek a vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt, energiatartalmuk kicsi. A növekedésben, fejlődésben lévő gyermekeknek testtömeg kilogrammra számítva több fehérjére van szüksége, mint felnőttnek. A növényi fehérjék pedig nem teljes értékűek.
Hiányok
A vegetáriánus étrenden tartott gyermekeket a vas, a cink, a kalcium, a D-vitamin, a B12-, B2- és a B6 vitamin hiányának kialakulása veszélyezteti. A növényi élelmiszerekből a vas rosszul szívódik fel: spenótból 1%, rizsből 1%, szójából 3-7%, húsból 37%, ezért okozhat vashiányt a tisztán vegetáriánus táplálkozás. A kalciumhiány oka, hogy a növényi élelmiszerek kalciumtartalma kicsi. Szükségletek: Tej és tejtermékek fogyasztása nélkül nehéz a kalciumszükségletet fedezni. A B12-vitamin csak állati eredetű élelmiszerekben található. A világon csak kevés olyan növény él, amelyikben megtalálható ez a létfontosságú vitamin. Az egyik ilyen növény az Aloe."
Mivel csak 17 éves vagy ezért a szervezeted még fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!