Aki nem eszik tojást az hogy készíti el a palacsinta tésztát?
Még tej sem kell hozzá.
Én így készítem: fehér/tönköly liszt + ZAB LISZT kb. fele arányban. + csipet só + csipet cukor + kis olaj a tésztába + esetleg egy csipet mézeskalács fűszerkeverék! És szokásosan vízzel hígra kikeverni...
Ami fontos hogy jó minőségű, vastag aljú és teflon serpenyőben süsssük ki! Így még a serpenyőt se kell kiolajozni.
a lányom allergiás a tejre és a tojásra is.
én a tojást kihagyom belőle teljesen,tej helyett pedig fél liter zab vagy risz italt adok hozzá, a többi szódavíz-ásványvíz. amúgy lehet kapni bio boltban tojásra hasonlító port, de mégsem az. egyedül rántottát nem lehet csinálni belőle
Liszt + szójatej (házi készítésűvel szoktam) + cukor. Robotgéppel összekeverni, ez egy kicsit habosítja. A szója miatt nagyon habosra is megcsinálhatod, ez akkor előnyös, ha vastag tésztát szeretnél sütni, egyébként figyeld, hogy mennyire folyékony. Célszerű kicsit "elhígítani" az elején és hagyni 30-60 percig pihenni. Ha ekkor nem megfelelő a sűrűség, korrigálod.
VAGY:
Szójatej helyett vízzel, ekkor én egy csipet szárított élesztőt teszek hozzá (ettől puhább lesz, mint a sütőportól, mert attól inkább roppan a széle és kevésbé tekerhető). A szárított élesztő (nálunk legalábbis) hamarabb kéznél van, mint a szénsavas ásványvíz.
Tojás helyett:
(A neten találtam nemrég, még nem volt alkalmam kipróbálni, hogy működik-e, azért leírom, hátha segít valakinek.) Természetes és egészséges "pótlék".
"Ha egy egységnyi lenmagot leáztatunk négyegységnyi vízben egy éjszakára, akkor egy a tojásfehérjére hasonlító anyagot kapunk, melyből bátran készíthetünk akár piskótát is. És ezenkívül még számtalan étel alapanyagául szolgálhat."
Forrás: [link] Köszönet nekik!
Még azt is el tudom képzelni, hogy a lenmagot is belekeverem a palacsintába. Nyami! :)
Ez a tojás nélküli verzió szerintetek az amerikai palacsintára is igaz ?? :-)
( köszönöm a választ előre is ! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!