Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit szóltok ehhez az antivegán...

Mit szóltok ehhez az antivegán érvhez?

Figyelt kérdés

Szerintem ez nem a legerősebb antivegán érv az összes közül

[link]

tegnap 07:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Eleve abból a hülye feltételezésből indul ki, hogy ezek az állatok egyáltalán léteznének, ha nem lenne állattartás. Már itt akkora logikai bukfenc az egész felvetés, hogy nem is nagyon van értelme sokkal tovább firtatni.
tegnap 10:06
 22/31 Katona Dius ***** válasza:
100%

Én egy olyan szakközépbe jártam, ahol volt olyan osztály, aki mezőgazdaságot és állattenyésztést tanult. Volt a sulinek egy tantelepe földekkel és állattartó ólakkal, ketrecekkel. Nyílt napon, amikor lehetett körbe járni a sulikat, ki is vittek miket kisbusszal, meg lehetett nézni a tanyát. Hát, ahogy ott a tyúkokat tartották...

Nem vagyok vegán, kisvárosi kertesházban laktam szüleimmel, mindig voltak állataink, tehéntől a tyúkig. De ott még én is megsajnáltam őket, nem kicsit.

tegnap 10:07
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Én szívesen lennék nálunk lábas jószág, mert mi jól tartjuk őket, van szép tyúkól, biztonságos, takarmány, friss zöldség, lehet kapirgálni, ha jól tojok nem vágnak le, ha kiöregszem, lehetek nyugdíjas tyúk is akár. De az állattartó telepek nem ilyenek, ott nem vesznek állatszámba, agyontapossák egymást a jószágok, zsúfoltság van, semmi magánszféra, szügyig járhatsz a csirkeszarba és garantáltan leölnek egy szezon alatt, amíg még friss vagy. Vannak ahol ki se lehet jönni a ketrecből ... Akkor már inkább élnék egy szezont szabadon a biztos halál reményében, mint rabként ugyanannyit, ahol halálra gyötörnek a tápozással, szétcsattan a máj, a belét kitojja a jószág ...
tegnap 10:17
 24/31 anonim ***** válasza:
35%

"ezt választanád egy átlagos emberi élet helyett?"

Hú de buta vagy... Szerinted az az állat, az tudja, hogy van más alternatíva? Ha semmivel nem tudja összehasonlítani, akkor fel tudja fogni a "választás" szót?

Komolyan, egy emberrel hasonlítasz össze egy haszonállatot? Egy emberrel, aki addig teljesen más életet élt, egy állattal, aki abba született bele, amiben él?! Próbálj már meg gondolkozni!

"A természetben nem egy csarnokba vannak bezsúfolva

Vadállatnak a vadonban a legjobb"

Igen, és melyik vadállat van csarnokokba zsúfolva? Mondjál már 1-et!

De ami még fontosabb! Mondjál már valami épkézláb, valóban használható ötletet is erre a problémára, a közhelyes, semmitmondó demagóg szarságok helyett!

tegnap 10:49
 25/31 anonim ***** válasza:
71%

Most a kérdezőre vagy dühös vagy rám? :D

“ Igen, és melyik vadállat van csarnokokba zsúfolva? Mondjál már 1-et”

Semelyik, nem is írtam ilyet, nem tudom honnan szedted hogy ilyesmit állítottam. A kérdésre reagálva az ipari állattartásban tartott állatok helyzetét hasonlítottam össze a vadon élő állatok helyzetével, mivel itt ez volt a téma. Azt nem írtam, hogy ugyanazon fajról lenne szó. Ettől még szerintem jobban érzi magát mondjuk a vaddisznó az erdőben, mint a háziasított disznó a csarnokban.

tegnap 11:13
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
#24 mondjuk vannak ilyenek. Fácánokat, foglyokat stb tenyésztenek így. Hogy aztán a nagy "vadászok" a szinte röpképtelen fogságban nevelt madarakat halomra lőhessék, mikor szabadon engedik őket egy-egy "vadászat" alkalmával.
tegnap 11:28
 27/31 anonim ***** válasza:
19%
25-ös, mérges senkire nem vagyok, szánalmasnak tartom a buta demagóg szófosást.
tegnap 11:38
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

De mi volt “buta demagóg szófosás” abban amit írtam? (Mármint azon kívül, amit te képzeltél hozzá)

tegnap 11:41
 29/31 anonim ***** válasza:
44%

"Köszi az érvelésed meggyőztél..."

Nem kell érvelni, ez a lényeg. Te azt eszel, amit akarsz, nem kell se vegánnak, se húsevőnek lenni. Saját egyéni döntés, senki semmire nem kényszerít rá.

A videó meg akkora baromság, hogy szavakat se nagyon lehet találni rá. A veganok nem azt akarják, hogy engedjék ki a haszonállatokat a vadonba, aztán majd lesz velük valami, hanem azt, hogy ne neveljenek többet belőlük.

tegnap 12:01
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kattintok TikTokra. Ha olyan meggyőző, össze is tudod foglalni.
tegnap 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!