A halhús miért olyan népszerű a vegetáriánusok körében?

10-es: a kérdező feltett egy kérdést, a válaszolók pedig erre válaszolnak. Aki bekapcsolódik a kérdésbe, arról feltételezhető, hogy elolvassa a válaszokat, úgyhogy teljesen érthetetlen, miért kellene azt feltételezni, hogy ezeket nem olvassák el.
De ha te csak azért jöttél ide, hogy beleköss másokba, az meg teljesen fölösleges.

Nem vagyok jártas vegetáriánusok körben, de aki vegetáriánus, mint én, az semmilyen húst nem eszik meg.
Kérem. Ennek pont az a lényege, hogy nem fogyasztunk semmilyen húst.

Miért, szerinted zöldség vagy gomba a hal? Ez az a dialógus, amitől vegetáriánusként szó szerint a falnak megyek:
- És milyen vegetáriánus vagy?
- Ovo-lakto. Több, mint 20 éve.
- Akkor az azt jelenti, hogy nem eszel tejterméket és tojást se?
- Nem, az pont azt jelenti, hogy ezeket fogyasztom. Nem vagyok vegán.
- … DE UGYE HALAT ESZEL???????!!!!!!
- 😱😱😱😱😱😱😱😱😱🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Aki halat, virslit…stb. eszik, és közben azt állítja magáról, hogy vegetáriánus (🥶🤦♀️), NEM az, csak egy pózerkedő gyökér, akinek lövése sincs a fogalmakról, amikkel dobálózik.
Aki a húsok közül csak halat eszik, az peszketáriánus.
Az olyan hülyeségek, hogy “a hal nem hús”, és hasonlók abból gyökereznek, hogy a keresztényeknél minden péntek böjtöt jelentett, amikor nem ehettek semmilyen húst. Igenám, de rengetegen még heti egyszer se voltak képesek ennek betartására, ezért enyhítettek, miszerint halat szabad enni ezen a napon, de más állatokat nem.
A kettő dolog nem összekeverendő. Ez egy vallási étkezési szokás ingatag szabályokkal, és a vegetáriánussához semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!