A nyers állathús, halhús fogyasztása milyen következményekkel jár a szervezetben?
Elvileg a nyers hús ugyanúgy fogyasztható, de egyrészt az ember fogazata nem igazán tudja elrágni, másrészt az állat esetleges fertözéseit megkaphatja (a fözés lényege egyrészt a puhítás, másrészt meg a fertötletnítés)
Mellesleg attól semmi baja sem lesz senkinek, ha egy ideig nem eszik húsfélét. (Ahhoz hosszú ideig kellene fehérje nélkül táplálkoznia)
Szárnyasoknál, szalmonella fertőzéssel lehet számolni, elég nagy valószínűséggel, az olyan állatoknál, ami a földről szedheti fel a kaját, disznó, vaddisznó .. egy jó kis orbánc kialakulását lehet megkockáztatni.
Igaz, kisebb az esélye, mint a szalmonellának, viszont nem egy egyszerű fosással jár, hanem akár pl levághatják a lábad...
Halak között pl van olyan, ami nyersen mérgező, hőbehatásra lebomlanak a toxinok, sülve, főzve ártalmatlan lenne, nyersen meg belehalsz.
#3
Az eperlevestől többen. A füstöléstől meg a sózástól a kóbász még nyers, ha ismered a "nyers" szó jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!