A nyers tojás mire jó? Meglehet nyersen is inni?
Azt olvastam (sok helyen), hogy a tojássárgája értékesebb nyersen, a fehérje hőkezelve. Nem tudom, miért. Én úgy szoktam enni, ahogy jön, egyes ételekbe a tojássárgáját nyersen, másba főzve (a zsírtej átmeneti, ott forró vizet öntök a nyers tojássárgáját is tartalmazó cuccra, de azért nem fő meg tőle), a tojásfehérje szinte mindig hőkezelt.
S szerintem nincs erő a Földön, aki erről lebeszéljen. Szerintem Te is döntsd el magad, hogyan használod.
Meginni nekem erős. Ugyan 0 másodperces lágytojást eszem (hidegen teszem bele és forráskor lecsukom), de a totál nyers tojás nem vonz. Viszont a kakaóval és/vagy cukorral kikevert sárgája finom. Egyesek kávéba teszik és felhabosítják, nekem nem tetszett, a zsírtej sokkal inkább.
Majonézt nem eszem, de kevertem már tojáskrémet nyers sárgájából, kókuszliszttel és kesuval :).
egyes sütikben nyersen van a tojás, mert nem kell sütni
pl a tiramisuban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!