A nyers tojást mennyi ideig lehet tárolni a hűtőben anélkül, hogy megzápulna?
Sokkal tovább mint a ráirt szavatossági idő, akár egy-két hónappal is tovább.
Feltörés után mindig ellenőrizd, akkor rossz ha szaga van, ha szétesik, összefolyik. Ha nincs szag és a sárgája különmarad a fehérjétől akkor okés.
Ezt békés háziasszonyoktól tanultam, ezt követem és még nem lett bajom.
A gyakorlott háziasszony viszont azt mondja:
alapból csak annyi tojást veszek egyszerre, ami normál körülmények között max 2 hét alatt elfogy = ez nálam 10 db. :)))
Másrészt valóban, ha a sárgája felütés után egyben marad, akkor gond egy szál sem. Ha rögtön szétfolyik, akkor alaposan szagolgasd meg, van-e valami "mellék-illat". Ez olyan jellegzetesen "dohos-büdös-illat", mely még kezdődő állapotában sem téveszthető össze mással.
Ha felteszed főni, és már rögtön feljön a víz tetejére, az legyen figyelemfelhívó. Ha főzés közben szétdurrant (nem megrepedt, hanem szétmegy, szétrobban), akkor annak annyi, de gondolom, hogy a testvérei is, amiket azzal együtt vettél.
Persze, kertes házban kiviheted a hűvös kamrába, nem feltétlen kell a hűtőbe raknod.
Panelban nem árt, ha berakod a hűtőbe, különben lehet, hogy pár nap alatt kidobálhatod az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!