Van itt valaki olyan, akinek a gyomra nem bírja a sushit? Vagy a nyers hal/rákhúst teljes mértékben meg tudja emészteni az ember?
Persze ez függ a minőségétől. De nemsokára nyaralni megyek, és nem szeretném gyomorrontással indítani. Holnap mennék életemben először sushit enni, de fogalmam sincs, milyen reakcióra számíthatok magamtól, értitek - aki evett már ilyet, annak van ebből a szempontból rossz tapasztalata?
Előre is köszönöm a választ. :)
Minden ételre vannak alergiások, vagy olyanok, akiknek egyszerűen felfordul tőle a gyomruk. Ha az utóbbitól félsz, akkor már az illatán érezni fogod, hogy ez nem neked való. Ez előbbi meg csak próbálkozással derül ki.
Egyébként semmivel nem nyersebb a füstölt lazac mint a szalámi, amit minden nap eszel, szóval ezen felelsleges aggódni.
Én nagyon szeretem a sushit egyébként, szerintem érdemes kirpróbálni :)
Köszönöm a válaszokat, akkor egyértelműen szaglászással kezdjük majd. :D
Tulajdonképpen nem vagyok gyenge gyomrú, de ez mégis új lesz. :D
Ha a sushitol bajo lesz, akkor meg is erdemled.
Gyakran eszem sushit, a kedvenc etelem. Sosem volt semmi problemam.
Egy barátnőm elvileg rosszul van tőle, de nem magától a haltól, hanem a gondolatától, hogy nem valami jól átsült dolog. Szóval nála inkább fejben dől el. Viszont a volt barátom annyira allergiás a rákfélékre, hogy volt, hogy kórházba kellett vinni, mert valami kajában volt rák, szóval nála ez miatt nem mennek a tengeri dolgok.
Én viszont imádom, mint minden más halas dolgot. Gyomorrontást szerintem tuti nem kapsz tőle. Egyél mondjuk 1-2 darabot. Ha nem esik jól, akkor ott kell megállni. Azt kizártnak tartom, hogy allergia nélkül bármi bajod lenne tőle, ha nem érzed, hogy rosszul esne és nem romlott. Romlott kaját meg bárhol ki lehet fogni, az nem a sushi hibája, nagynéném sima mezei főtt tojástól volt iszonyatosan beteg, pedig az aztán nem túl különleges.
Hűha, meg is érdemlem? :D Miért, én öltem meg hozzá a halat? xd
Egyébként nem lettem tőle rosszul, de nem vált a kedvencemmé. Barátnőmmel voltunk, neki se nagyon ízlett. Lehet, hogy a keleti ízeket máshogy kéne megközelítenünk, biztos van, ami ízlene. :)
Utolsó: egyetértek. Ha viszolyogsz tőle/nem kívánod az ételt, nyilván nem esik jól, akkor meg....
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!