Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért az az általános vélekedé...

Miért az az általános vélekedés, hogy ahol vegán/vegetáriánus van a családban, ott kétfelé "kell" főzni?

Figyelt kérdés

A feleségem vegetáriánus, ennek megfelelően főz, és nincs semmi kifogásunk ellene. Én akkor eszem húst, amikor szüleimnél vagy anyósomnál vagyunk, étterembe megyek, esetleg ha havonta egyszer eszembe jut főzni. Ezek a helyzetek összességében igen gyakran megesnek, nincs olyan hét, amikor ne fogyasztanék húst főtt ételben. A gyermekünk ugyanekkor eszik + az iskolai menzán. Ha ide számolom a hideg élelmet is (pl. szalámi, felvágott), gyakorlatilag húsmentes napunk is mindössze heti egy-kettő van.

Miért felejtik azt el rendszeresen a külsősök, hogy a vegetáriánus étel az egyébként mindenevő személyeknek étrendjébe is tökéletesen passzol?

nov. 16. 12:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
83%

11:

"a gyereknek a legjobb ha kiegyensúlyozottan eszik, és emiatt muszáj kétfelé főzni."

A kiegyensúlyozott nem jelenti azt, hogy vegyesen kell étkeznie... Honnan veszed azt a marhaságot, hogy húst kell a gyereknek adni mindenképpen? Aminosavakat, vasat, A-vitamint növényi forrásból is be lehet vinni, és mivel itt vega étkezésről van szó, ezek amúgy a tojásban és a tejtermékekben is megvannak, ahogy a B12 is. Én egyedül az omega-3-at pótolnám neki, de azt amúgy kb. minden gyereknek kellene, mert soha nem esznek tengeri halat, ha húsevő, ha nem...

Kérdező, már ezzel is sokat tesztek magatokért és a környezetért, hogy elfogadjátok, hogy a feleséged vegetáriánus, és azt eszitek, amit főz. Kevés ilyen ember van, aki nem húst hússal eszik minden étkezéskor, sajnos, így nagyon tudom értékelni az ilyen toleráns hozzáállást.

nov. 19. 15:14
 22/22 anonim válasza:
51%

Én egy időben nem ettem húst, ma már néha igen, nem szeretem, de van olyan elkészítési módja, amit igen. Vegaként megkaptam párszor, hogy mi hogy tudunk a párommal étkezni együtt, külön főzök? Hát mondom nem. Akkor neki megcsinálod a húst? Nem, utálok hozzá érni. Akkor hogy eszik húst? :D Eszükbe sem jutott véletlenül sem, hogy esetleg egy férfi is tud főzni magának :D

Amúgy mi pl nem eszünk sok húst, az én párom is kb úgy, mint te, anyjánál, én szüleimnél, felvágottat, munkahelyen néha vesz kifőzdéből kaját. Magának ritkán csinál, mert annyira nem igényli. De sok ember van, aki egy étkezést sem tud elképzelni hús nélkül, ott nehéz lehet ez a felállás.

Egyébként vegán étrenddel is próbálkoztam egy időben, ha a szüleimhez mentem, ők nem főztek külön, mégis mindig tudtam rendesen enni. Paprikás krumpliból kiszedtek egy adaggal nekem és utána tették hozzá a húst pl, vagy ettem többféle köretet (ez a mai napig így van, nekem a köret körettel az egyik kedvenc kajám :D).

dec. 17. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!