Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért az az általános vélekedé...

Miért az az általános vélekedés, hogy ahol vegán/vegetáriánus van a családban, ott kétfelé "kell" főzni?

Figyelt kérdés

A feleségem vegetáriánus, ennek megfelelően főz, és nincs semmi kifogásunk ellene. Én akkor eszem húst, amikor szüleimnél vagy anyósomnál vagyunk, étterembe megyek, esetleg ha havonta egyszer eszembe jut főzni. Ezek a helyzetek összességében igen gyakran megesnek, nincs olyan hét, amikor ne fogyasztanék húst főtt ételben. A gyermekünk ugyanekkor eszik + az iskolai menzán. Ha ide számolom a hideg élelmet is (pl. szalámi, felvágott), gyakorlatilag húsmentes napunk is mindössze heti egy-kettő van.

Miért felejtik azt el rendszeresen a külsősök, hogy a vegetáriánus étel az egyébként mindenevő személyeknek étrendjébe is tökéletesen passzol?

tegnap 12:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Azért, mert sokan tudják, hogy attól még hogy ők vegetáriánusok, vegánok vagy bármilyen más életmódot követnek, a gyereknek a legjobb ha kiegyensúlyozottan eszik, és emiatt muszáj kétfelé főzni.
tegnap 13:51
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk például a férjem oltárira válogatós, amiben nincs hús, és nem mákos tészta, az nem étel. Ha meg ráripakodnék, hogy főzzön magára, az ugyanúgy kétfelé főzés lenne, mint amit említettél a kérdésben.

Szóval tök kedves tőled, hogy neked nincs problémád a vega étrenddel, de sajnos sokaknak van.

tegnap 14:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
"Az ilyen személy nyugodtan főzhet magának is ám" - igazad van, de akkor pont ott vagy, hogy kétfelé főztél. Mi egyébként úgy is rendszeresen főzünk kétfelé, hogy ketten vagyunk és egyikünk sem étkezik speciálisan, de ettől még az ízlésünk eltér egyben s másban.
tegnap 14:12
 14/19 A kérdező kommentje:

#12 #13 Köszönöm az enyémtől eltérő felfogást képviselő, de józan válaszokat, üdítő ilyeneket olvasni a sok agymosott ostobasága után.

Úgy tűnik, nem voltam egyértelmű, de a kétfelé főzést úgy értettem, hogy ugyanaz a (a főzésért a háztartásban "úgymond" felelős) személy egymaga főz minden igényre.

tegnap 14:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
13 vagyok: a te értelmezésedben is sokszor "kétfelé" főzünk. Mert ha egyikünk kimegy a konyhába készíteni valamit, akkor már nem olyan nagy cucc a másik ételét is előkészíteni vagy befejezni vagy megcsinálni.
tegnap 14:58
 16/19 anonim ***** válasza:
40%

Én sem értettem sosem, akik úgy gondolkodnak, hogy minden főtt ételben hús kell legyen. Gyerekkoromban a háztartásban senki sem volt vega, anyagi gondjaink se voltak, mégse főztünk húsos ételt minden nap. A húsfélék egy élelmiszer csoport a sok közül. Eszünkbe se jutott ragaszkodni ahhoz, hogy húsféle legyen minden ebédben, ahogy ahhoz sem, hogy minden nap legyenek hüvelyesek és tejtermékek és tésztafélék és tökfélék stb.

Persze, jó ha minden nap van teljes értékű fehérjeforrás (nem csak a hús az), zöldség, lassan felszívódó szénhidrát és egészséges zsírok. A mindennapi húsfogyasztást semmilyen dietetikai szempont nem teszi szükségessé.

Jelenleg én eszem húst, a férjem vegetáriánus, a gyerekünk ovis. De nem szoktam teljesen kétfelé főzni akkor sem, ha én éppen húst szeretnék enni, minimális plusz ráfordítást igényel. A rakott ételeket két kisebb edényben készítem egy nagy helyett. A köret, zöldség vagy főzelék ugyanaz csak kétféle feltét van (de általában az már úgyis a fagyasztóból jön, főleg ami panírozott, csak kétfélét veszek elő), tésztaétel esetén is kétféle szósszal megoldható. A fagyasztót intenzíven használom, az igaz.

Van néhány étel, ami húsos és nem lehet ilyen jól szétválasztani, azokat ritkán készítem. Zacskós leves és készétel-konzerv kevés féle van ami vega, de olyat ritkán eszünk, csak tartalék.

tegnap 15:02
 17/19 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk neked mázlid van, amiért anyád még főz rád - felnőtt férfi létedre -, ezért ehetsz húst.

Amúgy igen, kétfelé szokás főzni, mivel egy pl vegán biztosan nem fog neked roston steaket sütni, abban biztos lehezs, szóval neked kell ;)

tegnap 15:20
 18/19 anonim ***** válasza:
18%
Hát nekem inkább az tűnik agymosottnak, aki szerint az a normalis, ha a gyerek hústartalmú étkezése az iskolában van megoldva, q tiéd meg anyádnál, anyósodnál, étteremben. Normális családban ez otthon van megoldva, ezért főz kétfélét az ember. Tudod, pl annak is, aki nem divatból vagy saját elhatározásból nem eszik valamit, hanem mondjuk valamire allergiás. Csalad a közösség neve.
tegnap 15:34
 19/19 anonim ***** válasza:
27%
Mert egy allergiás esetén tényleg kell.
tegnap 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!