Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan csökkenthetném drasztik...

Hogyan csökkenthetném drasztikusan a húsfogyasztásom? Milyen ételeket javasoltok?

Figyelt kérdés

Igazából szeretem a legtöbb húsfajtát, ezért nehéz leszoknom róla. Mérsékelni viszont jó lenne mondjuk egy laza heti kettőre, a napi 1-2 helyett.

Ennek leginkább etikai oka is van. Ha húst eszek, akkor sokszor rosszul érzem magam attól, hogy tudom, hogy rossz körülmények között élt az az állat, mielőtt még meghalt. Viszont jelenleg legalább etikusabb helyről nincs kapacitásom beszerezni. Na meg nem is egészséges annyi húst enni, amennyit megeszek.

Igazából a tojás fogyasztást nem szeretném elhagyni, tejterméket meg amúgy sem fogyasztok, mert laktóz érzékeny vagyok.

nov. 1. 21:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

#10 Kit érdekel? Nem mindenki szegény.

Az meg tényleg tény, hogy nem kell napi 2-3-szor húst enni, nem egészséges, elég hetente 2-3 alkalom.

Kérdező!

Első körben nézd meg, hogy mik azok az ételek, amiket szeretsz, és ehetsz. Aztán nézd meg, hogy ezek közül miben van hús.

A húsfogyasztás csökkentésére jó, ha először a hús mennyiséget csökkented. Ahogy más is írta, a hús+köret koncepciót engedd el.

Nekem jelenleg van egy személyes kedven kajám, amit sokféle verzióban meg lehet csinálni. A töltött krumpligolyó. (Nem tudom, hogy ez-e a pontos neve.)

Megfőzöd a krumplit. Összetöröd, mintha pürét csinálnál. Elkevered liszttel. Aztán golyókat formálsz. A golyókat én hagymával és sajttal töltöm, vagy pirított baconnel(tudom, nem vega opció, de sokkal kevesebb hús, mint mondjuk egy fasírt), de bármit tehetsz bele gyakorlatilag. A golyókt utána bepanírozod, megsütöd serpenyőben olajon, és kész

nov. 2. 15:07
 12/15 anonim ***** válasza:
32%

"Az meg tényleg tény"

Akkor ezt a tényt támaszd már alá valamivel...

nov. 2. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:
40%

Nesze.

[link]

Napi 2-3 húsfogyasztással fixen túllépi az egészséges, heti, kb 500 gramm húst. Gondolom nem három, vékony szelet baconnyi mennyiség a gond.

Nem látom a lepontozásom okát. Írtam recept alternatívát. Nem csak okoskodtam, hogy nem kell változtatnia a kérdezőnek, miközben ő már eldöntötte, hogy változtatni akar.

nov. 2. 16:32
 14/15 anonim ***** válasza:
27%
Webbeteg :'D Zseniális :D
nov. 2. 16:35
 15/15 anonim ***** válasza:
33%
#14 Hasznosabb, mint a fröcsögésed.
nov. 2. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!