Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mik a legegészségesebb gyümölc...

Mik a legegészségesebb gyümölcsök és zöldségek?

Figyelt kérdés
2023. okt. 8. 07:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Olyan, hogy "legegészségesebb" nem létezik, minden zöldség és gyümölcs önmagában egészséges, kivéve, ha tele van vegyszerezve.

Másrészt az egészséges táplálkozás alapja a változatosság, ha azt mondanám pl. hogy a káposzta a legegészségesebb, te meg ettöl kezdve csak azt ennéd, rövidesen megbetegednél az egyoldalú étrend miatt.

Magyarul, minél többféle zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztani minden nap, de föleg olyanokat, amik nem vegyszeresek, nem agyontrágyázottak és nem permetezettek.

2023. okt. 8. 08:24
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Valóban itt a változatosság a kulcsszó, mindent. Mi mindig úgy vásárolunk ha akciós valami gyümölcs azt is nyomatjuk, kósoltatjuk a gyerekeinkkel is. Legegészségesebb ha nyers állapotban eszed, de az elkészítését is lehet variálni.

Szerintem az alma és a vöröshagyma ugyanúgy kell mint az áfonya és a brokkoli.

De hogy adjak vmi támpontot, a 73 éves édesanyám tudatosan a következőket minden nap fogyasztja: gyömbér, dió, áfonya, fokhagyma, répa és alma lereszelve nyersen, uborka és paradicsom a szendvicsekhez. Ez az alap, de emellett a főétkezések tartalmazhatnak zöldséget és gyümölcsöt.

2023. okt. 8. 08:44
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy elottem is irtak. A valtozatossag. A napi ajanlas 5 fele zoldseg minden nap.

Akkor lehetne valaszolni ha latnank mi mast eszel egesz nap es fel tudnank sorolni azokat amik negadjak a hianyzo vitaminokat. De ezt i csak akkor ha minden nap ugyanat enned ami szinten egeszsegtelen

2023. okt. 8. 09:43
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

Én se fogok újat mondani. Nincs olyan zöldség vagy gyümölcs, ami egyszerre minden vitaminból és nyomelemből egyformán sokat tartalmaz. Úgyhogy a legegészségesebb az, ha minél változatosabban, vegyesen eszed őket.

#2 hogy nyersen a legjobb, az nem minden esetben teljesen igaz. A C vitamin pl hőérzékeny, az tényleg elbomlik hőkezelés hatására, de ez messze nem igaz minden vitaminra. Bizonyos zöldségek esetén a bennük lévő vitamin, nyomelem sokkal hatékonyabban szívódik fel emésztés során, ha hőkezelés miatt a sejtfalak részben megsemmisülnek. Ilyen pl a répa vagy a spenót esete is.

2023. okt. 8. 10:45
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
2 vagyok ezt jó tudni, mert gyerekkorunk óta szajkózzák, hogy egyed a répát nyersen, de én úgy nem szeretem, inkább párolva köretnek, levesbe stb.
2023. okt. 8. 11:25
 6/16 anonim ***** válasza:
20%

Tapanyag szempontjabol

Avocado

Paradicsom

Borso

2023. okt. 8. 12:19
 7/16 anonim ***** válasza:
29%
répa
2023. okt. 8. 13:17
 8/16 anonim ***** válasza:
61%

A homoktövis pl. nagyon gazdag C-vitaminban.

[link]

Hasonló az acerola is.

[link]

2023. okt. 9. 07:32
 9/16 anonim ***** válasza:
Amitől nem fújódok fel, azt mind szeretem. De emberek között dolgozom egy irodában, és legszívesebben otthon hagynám a belemet. Hétköznap kevés zöldséget merek enni. Senki nem szeret egész nap izzadó homlokkal fingógörccsel küzdeni.
2023. okt. 16. 04:30
 10/16 anonim ***** válasza:

Én azt hozzáteszem, hogy a napi ajánlás 500 m.g. mennyiséggel és az 5 étkezés rettenetesen túl van tolva. Szerintem valamilyen közös pénznyerészkedésből indult ez el. Mert nálam több normális orvos is tagadta. Egyrészről szinte lehetetlen állandóan kecskeként élni egész napokra, másrészről nagyon túl lenne tolva a vitaminszint és az is káros. Én valamikor 3 vagy 4 étkezésből egyszer főtt ételként eszek növényi alapanyagot. Elmondom, hogy közben immunbetegségem van és közben mégis magas a niacin-szinten. A niacin a B4-vitaminból adódik. De nem tudom lecsökkenteni, mert rostdiétán vagyok és rozskenyértől kezdve tojáson át minden kajám tele van vele. Nem az immunbetegségem okozza ezt, mielőtt valaki azt hinné. S ennyire nem hülyék az orvosok. Rendszeresen járok kontrollra, a napi egy zöldségből és rozskenyérből is magasan van a vitaminszintem. Az immunbetegségem mást okoz, azonkívül makkegészséges vagyok minden más adatom szerint.

Ha valaki azt az idióta ajánlást betartja, k.b. felrobbantja a szervezetét. A szervezet amúgyis tartalékol, már kevés gyümölcs is sok vitamint tartalmaz és némelyik ráadásul zsírban oldódik. Ha pedig valaki nem rohangál vagy edz egész napon, akkor szükség sincs rá. Egészséges felnőttnek legalább egyszer egy étkezésben legyen normális növény vagy legyen 2, de ennyi. Sőt: egyik napon nekem kimaradt teljesen és szerintem ugyanúgy nem csökkent le a szintem. (Pedig odafigyelek legalább 1-re.)

34/F

2023. okt. 20. 10:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!