Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok a Vega étrendről ?

Mit gondoltok a Vega étrendről ?

Figyelt kérdés
Én nem értem hogy nem lehet szeretni a húst.

ápr. 9. 17:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
26%
Az egy dolog, hogy én sem értem, hogy lehet nem szeretni, de szükségünk is van rá. Hús nélkül nem lehet kiegyensúlyozottan táplálkozni.
ápr. 9. 17:44
 2/20 anonim ***** válasza:
17%
A vegetáriánus az oké, de a vegán az már kóros.
ápr. 9. 18:08
 3/20 anonim ***** válasza:
24%

Értelmetlennek és egészségtelennek tartom, mint az összes végletet.

Vegyünk egy egészséges vega étrendet. Tudod, mi tudná ezt még sokkal egészségesebbé tenni? Egy kis hús, hal stb. Nem, nem egy fél disznó naponta, de az állati fehérjének a nem totális mellőzése.

ápr. 9. 18:11
 4/20 Sanyi2025 ***** válasza:
87%

Nem csak ízlésbeli kérdés.

Van, aki erkölcsi, van aki egészségügyi okból nem fogyaszt állati eredetű terméket.

De van olyan is, aki valóban nem szereti. Anyám pl. nem vega, de nem hajlandó csirkét enni, mert vidéki parasztként neki a bolti az büdös.

ápr. 9. 18:27
 5/20 A kérdező kommentje:

Az emberi faj évezredek óta fogyaszt húst – nemcsak táplálkozási szokásként, hanem túlélési szükségszerűségként is. A hús az egyik legtáplálóbb és legsűrűbb tápanyagforrás: kiváló minőségű fehérjét, B12-vitamint, vasat, cinket és omega-3 zsírsavakat tartalmaz – olyan tápanyagokat, amelyek a növényi étrendben vagy nem találhatók meg, vagy csak nehezen hasznosuló formában.

A vegetáriánus étrend – bár sok szempontból lehet egészséges – nem mindenki számára optimális. Vannak, akiknél hiányállapotokat, gyengeséget, emésztési problémákat vagy hormonális egyensúlyzavarokat okozhat. Az emberi szervezet a fejlődése során hozzászokott az állati eredetű tápanyagokhoz – ezek természetes részei az emberi étrendnek.

De mi a helyzet az állatok levágásával?

Sokan érvelnek azzal, hogy az állatok levágása kegyetlen. Ez azonban nagyban függ attól, hogyan történik. A modern állattartásban egyre elterjedtebbek az etikus, humánus vágási módszerek. Az állatok nem éreznek hosszú szenvedést, és ha megfelelő körülmények között nevelkednek, életük során sem élnek rosszabbul, mint a vadonban – sőt, gyakran sokkal jobban.

Az ember a természet része, nem fölötte álló, de nem is külön tőle. A természet rendje szerint minden élőlény része egy táplálékláncnak – és az ember, mint mindenevő, ebbe természetes módon illeszkedik bele. Az oroszlán sem kér bocsánatot, amikor levadássza a gazellát – az ember sem bűnös pusztán azért, mert eszik.

Fontos, hogy tisztelettel bánjunk az élelemmel, és ha húst fogyasztunk, válasszunk felelősségteljes forrásból származó termékeket. A probléma nem maga a húsfogyasztás – hanem a túlzás, az ipari kizsákmányolás és a pazarlás.

Összegzés

A húsfogyasztás természetes, tápláló és evolúciósan megalapozott része az emberi életnek. A vegetáriánus étrend nem mindenki számára megfelelő, és bár az állatok levágása érzelmi kérdés lehet, nem jelenti azt, hogy ez önmagában rossz vagy erkölcstelen. A kulcs a mértékletesség, a tisztelet és a tudatosság – nem a végletekben rejlik az igazság.

ápr. 9. 18:33
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem volt egy nagy húsimádó, de nem vagyok vega. Tény, hogy van aki erkölcsi, stb okokból vegetáriánus, de amúgy ízlés kérdése, van aki nem egy húsimádó, és lehet, hogy te nem érted meg, hogy valaki hogy nem szereti a húst, de ez ugyanolyan, mintha te nem szeretnéd a tésztás ételeket. Kinek mi.
ápr. 9. 18:39
 7/20 Sanyi2025 ***** válasza:
91%
Köszönjük, ChatGPT.
ápr. 9. 18:40
 8/20 anonim ***** válasza:
85%

Soha nem szerettem a hust izet, szagat, allagat. A gondolatat sem birom. Faj a hasam, ha csak eszembe jut. Igy. 🤫😉🤷‍♀️

A vegan, raw vegan eteleket nagyon szeretem, ezektol soha nem vagyok rosszul. Ha ez nincs, szoba johet a vegetarian is.

Felolem mindenki azt eszik, amit akar, csak nekem nem kelljen…! Az mar intelligencia kerdese, ezzel ki mit tud kezdeni. 😉🤷‍♀️

ápr. 9. 18:48
 9/20 A kérdező kommentje:
Attól még igaz
ápr. 9. 18:49
 10/20 anonim ***** válasza:
83%

"Én nem értem hogy nem lehet szeretni a húst."

A vegetáriánus nem eszik húst. Ennyi. Hogy miért nem teszi, annak több oka lehet, lehet, hogy tényleg nem szereti, lehet, hogy megenné, de mégsem teszi.

"Az emberi faj évezredek óta fogyaszt húst"

De nem ebben a mértékben.

"nemcsak táplálkozási szokásként, hanem túlélési szükségszerűségként is"

Ami ma már nem releváns.

Sok minden természetes, aztán mégsem elfogadott a társadalom számára.

Nálam több oka van annak, hogy nem eszem húst, mind lelkiismereti ok, és ha ez az étrend egészségtelen, lerövidíti az életemet, akkor is ezt csinálom.

ápr. 9. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!