Mivel viszitek be a szénhidrátot?
A 7-es válaszod alapján te kezdesz elborulni. Szerinted milyen feldolgozott vagy feldogozatlan élelmiszer az, amihez nem kell semmilyen más anyag(víz?) vagy technológia?
Egyetlen megoldás van, hogy kezdj el legelni "jó zsíros" legelőkön!
Pontosan rizzsel, kolessel kuszkuszal, bulgurral, quinoaval, tk pekaruval, hazi tk kenyerrel.
Fogadjunk arra nem.gondolsz hogy a vegan feherjepor mennyire kornyezetkarosito
nézd meg az adott élelmiszer összetevőit, ha nem félkész, késztermék és nincs cimkéje, mert nagy tételben veszed, például hajdinát, akkor keress rá. Az állati eredetű termékek közül csak a tejtermékben van tejcukor és a mézben glükóz+ fruktóz, de inkább keményítőt keress. például:
hajdina (hogy maradjunk ennél)
szénhidrát 61,5, ebből cukor 0, ez azt jelenti, hogy az egész keményítő. A gabonák (álgabonák) általában ilyenek.
de minden növényben, növényi ételben van sok szénhidrát, kivéve a kivont olajban és a fehérjeporban.
szóval hajrá, szinte el sem tudod rontani.
ha rizs, kuszkusz, bulgur helyett valami egyszerűbbet, közelebbit akarsz, ott van a többi gabona, kukorica, búza, rozs, árpa....
vagy a pku betegeknek készült termékek, amikben nincs fehérje, csak tömény szénhidrát.
Persze, kell víz a bulgurhoz meg mindenhez. Az a kérdés, hogy 1000 kcal élelmiszer előállításához mennyi víz kellett (sőt, ami ennél fontosabb: mennyi szén-dioxid kibocsátással járt). Ez alapján kell összehasonlítani, és az alacsonyabb igényűeket előnyben részesíteni, ha rendesen optimalizálni akarsz.
A lényeg hogy nyugodtan eheted azokat a szénhidrátforrásokat, amiket eddig. A fehérjeforrások kritikusabbak, ott a legrosszabb a marhahús, aztán a sajt-csirke-disznó valamivel jobb, és ennél még sokszorosan hatékonyabbak a hüvelyesek (a szója is ide tartozik).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!