Vegetariánus vagy vegán chilis babot hogyan szoktatok készíteni?
Attól függ, mi a cél. Ha sok embert akarsz vendégül látni, egész nap főzni, stb, akkor nem tudom. De nekem a kedvencem ez, ha gyorsan kell valami:
- bármilyen konzerv (bab, lencse, csicseriborsó)
- hagyma
- fokhagyma
- só, bors, paprika, erős valami, római kömény
- kukorica (fagyasztott)
- paradicsompüré
Hagymát megpárolod, hozzá teszed az aprított vagy nyomott fokhagymát, picit tovább párolod, rányomsz egy adag paradicsomszószt/pürét, megsózod, borsozod, paprikázod, római köményezed bőven, tovább főzöd, rátolod a konzervet lé nélkül meg hozzáadod a fagyasztott kukoricát. Picit összerottyantod, és kész. Nagyon hamar megvan, és tápanyag dús. Jó fűszeresen, csípősen akár rizzsel, akár tésztával, akár kenyérrel, kinoával, bármivel kegyetlenül jó.
Ha a babot választod, akkor szerintem elmegy csilisbabnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!