Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Valóban nem jó a túl sok hús...

Valóban nem jó a túl sok hús evése?

Figyelt kérdés
Növényi eredetű táplálékot alig eszek kenyeret is szinte semmit, zöldséget, gyümölcsöt is alig, viszont amit állandóan eszek azok a hús, kenőmájas, sok sajtok, általában húst hússal eszek
2023. febr. 24. 19:07
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
20. A ketogén diéta sem jó szerintem az is ugyanúgy egyoldalú táplálkozás, mint a teljes értékű növényi étrend, én határozottan a mindenevő mediterrán diéta mellett szólnék ahol mindent lehet enni csak mértékkel és valóban sok zöldség gyümölcs van benne
2023. febr. 25. 11:32
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"a mindenevő mediterrán diéta mellett szólnék"

A mediterrán diéta ténylegesen egy fenntartható, jó étkezési metódus. Ettől függetlenül számtalan olyan összehasonlító vizsgálat van, ahol különböző perspektívákból történő összehasonlítás alapján a teljes értékű növényi étrend jobb választás dietetikai szempontból, mint a mediterrán diéta, de azt remélem mindenki tudja, hogy a táplálkozás csak egyetlen faktor egészségügyi szempontból. Van még százezer faktor, ami meghatározza, hogy ki milyen egészséges és hosszú életnek fog örvendeni.

2023. febr. 25. 11:49
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
A teljes értékű növényi étrend egyoldalúsága szerintem önellentmondás. Ha mondjuk babon élne valaki, az lenne egyoldalú táplálkozás.
2023. febr. 25. 12:00
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lenne már egyoldalú? Van vagy százezer ehető növény a bolygón.
2023. febr. 25. 17:19
 25/30 anonim ***** válasza:
52%

23: kombinálni kell a növényi fehtejeket, hogy minden esszenciális aminosav meglegyen, ami allati feherjeben az alap.

Pl. hüvelyesek+gabona (bab kenyérrel)

Gyerekeknél nem kísérleteznék, egyenek állati fehérjét. Felnőttként mindenki ugy dönt ahogy akar, vagy amit kilistáznak a termékcimkén.

De tolerálni is fontos mindenki döntését.

2023. febr. 25. 17:26
 26/30 anonim ***** válasza:
91%
Miért, a gyereknek csak egy fajta növényt adunk?
2023. febr. 25. 17:44
 27/30 anonim ***** válasza:
46%

26: nem tudhatom, hogy mit adsz a gyerekednek, de egy gyerek fejlődésére nem azok a nutritív elvárások érvényesek, mint egy felnőtt anyagcseréjére. Ez belátható.

Érzekelem a provokatív élt a megnyilvánulásban, de nem értékelem.

2023. febr. 25. 17:53
 28/30 anonim ***** válasza:
91%
25: Kösz, tudom mit jelent, pont ezért írtam...
2023. febr. 25. 18:10
 29/30 anonim ***** válasza:
36%
Semmilyen egyoldalú, szélsőséges táplálkozás nem előnyös. Sem a húst hússal, sem a vegán. Az ember mindenevő, jól összeállított vegyes étrendre van szüksége.
2023. febr. 27. 21:06
 30/30 anonim ***** válasza:

" Greenpeace szerint az uniós fogyasztásnak 2030-ra 71 százalékkal, 2050-re pedig 81 százalékkal kellene csökkennie ahhoz, hogy az élelmiszer-termelés károsanyag-kibocsátására gyakorolt hatásait csökkenteni lehessen. "

A konkrétan a te egészségedre vonatkozó részét pedig már kifejtették páran.

2023. aug. 17. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!