Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen érveitek vannak a...

Milyen érveitek vannak a vegánság mellett vagy ellen?

Figyelt kérdés

Egy pár érvet már ismerek:

Vegánság mellett: húsipar kegyetlensége, koleszterin, GMO, környezet kímélése

Vegánság ellen: drága életmód, létfontosságú tápanyagok elhagyása, tanyasi állattartás létezése

Ti mivel érvelnétek a vegánság ellen és mellett, és a felsorolt érvekkel hogyan vitatkoznátok?

2023. jan. 9. 22:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
85%

Mitől lenne drágább a vegán? A sajt, tejtermékek, hús sztem sokkal drágább arányaiban...

És ne az ilyen idióta műhúsos meg vegánlogós készételekkel gyertek, hanem mondjuk egy normális otthonfőzős étrend miért lenne drágább?

2023. jan. 30. 20:38
 22/23 valaki : ***** válasza:
100%

Nekem sincs kifejezett érvem. Vegánok és vegetáriánusok régóta vannak, élnek, nincs para. Én akkor gondolkodtam el a vegánságon, mikor még autoimmun betegségem volt (mielőtt bárki belekötne a múlt időbe, kivették a célszervet, tehát volt), akkor nem tudtam vegán lenni, mert próbáltam az idióta autoimmun diétát, ami szinte mindent kizárt, ami vegán lehetett volna. Konkrétan szinte csak a hús maradt benne. Na, persze semmit nem ért, azóta meg egyszerűen nem foglalkoztam a dologgal.

Szóval van képem húst enni, nem okoz lelki törést, de elgondolkoztam egyszer én is a vegánságon

2023. febr. 14. 22:14
 23/23 anonim ***** válasza:
37%
A vegánság ellen az hogy engem nem hatnak meg a brutális videok mint pl 2 válaszoló tett be! Mert arról én nem tehetek hogy úgy tartják az állatokat! De attól miért ne enném? Arról szintúgy nem tehetek hogy az elnépesedés és a városodosás miatt ipari mennyiségbe kell termelni a haszonállatokat hogy az igényt kielégítsék a minőség és a tartás rovására! De 150-200 éve mikor még magának termelte meg az ember a betevőt és esetleg humánusabban nevelte majd ölte le a sertést mert keze alatt nőtt fel az biztos jobb volt mindenkinek! Az állatnak is mert míg élt jól élt szabad tartásban, és a fogyasztó is jól járt mert minőségibb ételt evett amellett lelki ismeret furdalása sem volt!
2023. szept. 22. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!