Vegánok. Mely fehérje készítmények vannak vegánok számára, amelyek nem hüvelyesekből és nem gabonafélékből vannak kivonva?
Elvileg a glutén is fehérje. Ugyan írtad, hogy nem gabona, de utána meg nem említetted a tiltott élelmiszerek között.
De a zöldségfélékben is van fehérje, pl. a brokkoliban aránylag több, csak ebböl nagyobb mennyiséget kell fogyasztani a megfelelö fehérjemennyiség beviteléhez. Viszont azt tudni kell, hogy jóval kevesebb fehérjére van szüksége a szervezetnek, mint amit ma reklámoznak, 1 tskg-ra elég fél gramm.
Külön fehérje kivonatot, fehérjport nem fogyasztok, csak természetes élelmiszereket (nyers zöldségek, egyéb növényi részek) eszem
A glutén is kizárt. Nem soroltam fel az összeset, ami kizárt, de minden, ami gabonafélékből vagy hüvelyesekből van kivonva, az kizárt.
Köszönöm szépen a többi részletet!
Nem vagyok vegán, de ezt találtam:
#3. Köszönöm szépen!
Az nem baj, hogy nem vagy vegán, köszi a tippet.
Figyelem, az kimaradt, hogy az olajos magvakat sem annyira bírom, főleg a mogyorót, így sajnos a Scitec sem a legjobb nekem.
Bocsánat!
Nem is tudtam, hogy mogyoróból is vannak ilyen kivonatok, ezért nem is soroltam fel.
De a mandulát egy kicsit bírom, abból is van vmi kivonat?
#5. Nagyon jó, köszönöm szépen! Amúgy ez az infó honnan származik, hogy elég annyi fehérje?
És a kesudiót, napraforgó magot sem bírom. Inkább a mandulát és talán a diót kicsi mennyiségben.
Kendermagból is van.
Egyebként miért fogyasztanád?
Vegán táplálkozás mellett is bőven be lehet vinni a szükséges fehérje és AS mennyiséget, még sportolás mellett is.
Nem emlékszem a névre, egy vegán testépítö írt egy könyvet is erröl a témáról, én a neten találtam egy rövid részt éppen arról, hogy a fehérjeszükséglet mennyire túl magasra van hirdetve, föleg a húskonzum emelése a cél. Ö - meg rengeteg más sikeres vegán testépítö is - jóval kevesebb mellett ér el eredményeket.
Ha rákeresel a vegán, testépítés és fehérje címszavakra, akkor gondolom, meg fogod találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!