Mire kell figyelnem, ha elhagytam az étrendemből a húst?
Elegendő és többféle növényi fehérjét kell fogyasztanod - nem csak hüvelyeseket, hanem gabonaféléket, és olajod magvakat is -, akkor semmiféle gondod nem lehet.
Esetleg B12 hiányod lehetséges évek múlva, ha elég változatos étrendet tartasz.
Évenként javasolt teljes vérképet nézetni, hogy ha kell, tudd a hiányzó anyagokat pótolni.
Én 4 éve eszem csak növényi élelmiszereket, a vérképem évről évre jobb,ahogy az egész viszgálati eredményeim is.
"Mire kell figyelnem, ha elhagytam az étrendemből a húst?"
... csak arra kell figyelned, hogy idoben visszahozd! :) Szukseged van allati eredetu dolgokra - okes, hogy nem sokra, de neha-neha kell azt is enni ... kulonben hianybetegsegeid lesznek es tobbet veszitesz a kompon, mint amennyit nyertel a gátnál :)
5-ös: teljesen hülyeség, amit írsz, NINCS szükség állati eredetü dolgokra, csak növényeket fogyasztva sem lesz senkinek semmi baja.
Semmiféle hiánybetegsége sem lesz, ha nem eszik húst vagy állati termékeket.
Viszont egyszer nézd végig a húsevő embereket, hánynak van különböző hiánybetegsége, pedig eszik húst.
Azért durva, hogy 2021-ben az emberek 90%-a még mindig nem tudja, hogy nem KELL hús az emberi szervezetnek.
Szóljatok már India párszáz milliós vegetáriánus lakosságának, hogy már rég meghaltak és a születéskor várható élettartamuk sem lehet 65+ év, ahogy állítólag van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!