Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Egész kendermag, lenmag...

Egész kendermag, lenmag helyett liszt?

Figyelt kérdés

Most tértem át vegán étrendre, és mindenhol nyomatják, hogy a kendermag és a lenmag milyen jó. Elsősorban fehérjetartalom miatt nézegettem, és megláttam, hogy van liszt is ezekből, sokkal olcsóbban (pl 250g kendermag 2000 Ft, 250g kendermag liszt 400 Ft).

Ha jól értem, akkor ez azért ilyen olcsó, mert az olajat kisajtolták belőle, és ezt a "mellékterméket" ledarálva eladják? Így nyilván sokkal kevesebb zsír van benne, de fehérje, rost az megmarad.

Tehát akkor ezt nyugodtan használhatom smoothieba, egyéb ételekbe?

2022. jan. 10. 16:06
 1/3 anonim ***** válasza:
A lenmagot és társait az omega 3 miatt fogyasztják, a fehérje tartalma senkit nem érdekel, arra vannak sokkal jobb alternatívák.
2022. jan. 10. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Pont a legértékesebb alkotóelemüktől mentesek ezek a lisztek, ahogyan az előttem szóló is mondja. Persze bele teheted a smoothie-ba, kásába és egyéb ételekbe ezeket a liszteket, de ne várd tőlük azokat a jó tulajdonságokat, amiket a lenmagnak és kendermagnak tulajdonítanak. Azok nagyrészt a bennük található olajnak köszönhetőek.
2022. jan. 10. 19:30
 3/3 anonim ***** válasza:

A kendermagot szerintem jobb egészben fogyasztani, a mahas protein-tartalma miatt. Liszt formában szerintem annyira nem király, ha mellékterméket kapsz.

Ami a lenmagot illeti, ezt jobb lisztté őrölve/kész sajtolt olaj formában fogyasztani. A lenmag az egyik legértékesebb növényi alfa-linoleinsav forrás, ami az omega-3 előanyaga, viszont mivel nehezen emészthető, ezért elhanyagolható omega-3 szìvódik fel belőle. Őrölve nincs ez a probléma.

Ha a magas rost-tartalom miatt, széklet-lazìtóként fogyasztanád akkor nyìlván teljes formában ajánlom.

2022. febr. 7. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!