Vegánok/vegetáriánusok: hogy néz ki az étrendetek egy héten?
Miket esztek, főztök? Recepetket is küldhettek.
Próbálnék több zöldséget bevinni, de nem tudok sajnos mit kitalálni..
Pl falafel, rizses egytálétel, amit gyakran szoktam. Mi az amit szerettek?
Szeretek főzni, és pepecselni a konyhában.
Most nyáron a sláger, hogy csinálok minimum 3 féle mártogatóst mert úgy az igazi mártogatni. Hozzá zöldségeket szeletelek hosszúkásra, és ezzel, meg laposkenyérrel, vagy tortillával mártogatunk. Mártogatósok: babaganus, ajvár, napraforgómagkrém, vagy kesus vegán sajtszósz, tzatziki, humusz (ha humuszt csinálok, abból is minimum 3 félét, mert párom imádja), pesztó, nyers salsa szósz. Ki akarom próbálni a zaalouk nevű marokkói padlizsánszószt is, nemrég találtam.
Mi vegánok vagyunk. Minden nap eszünk valamilyen hüvelyest, és gabonafélét.
Ettünk mostanában:
Török vöröslencse levest
Kínai pirított zöldségeket tofuval, rizzsel
Paradicsomszószt főttkrumplival és lencsefasírttal,
Babsalátát
Krémes tahinis lencseragut laposkenyérrel
Gazpachot
Lecsót tarhonya helyett quinoával
Mákos nudlit
Karalábé főzeléket
Tepsiben sült zöldségeket édesburgonya pürével, és csilis vörösbabbal
Nyári tekercset (rizspapírba csomagolt vékonyra vágott zöldségek) csilis mogyoró szósszal
Görög salátát zöldfűszeres pácolt tofukockákkal
Rámen levest
Almás brokkoli salátát
Főtt kukoricát
Szoktunk inni gyümölcsturmixot, meg ginger shotot.
Zöld turmixokkal is próbálkozhatsz
Érdemes elolvasni a cikket bár hosszú, főleg a vége felé vannak jó zöldség felhasználási ötletek.
Szia! Vegán szakács vagyok és anyuka. Sok inspirációt találsz a Facebook blogomon: Vegán üst.
De leírom miket ettünk egy hét alatt.
Reggeli: zabkása, szendvics, müzli, csicseriomlett, amerikai palacsinta, tofurántotta, melegszendvics.
Tízórai: főleg gyümölcs
Ebéd: minden másnap főzök levest, mindig más zöldségekből. Főételek: rizses szója, Lencsefőzelék-zabfasírt, paprikás krumpli, Lecsó vöröslencsével, Bolognai tészta, sali pirított csicseriborsóval, Szilvás gombóc
Uzsi: gyümölcsös süti, sós kekszek, humusz zöldségekkel
Vacsora: vagy maradék, vagy valami egyszerűbb főtt étel, pl hamburger, pizza, növényi virsli, zabtejbegríz
Igazából annyi ötletem van, hogy a kedvenceinken kívül semmit nem ismétlek egy hónap alatt sem.
Én vegetáriánus vagyok, és annyira nem "kecske", eszünk minden félét, nem csak salátát salátával, de tessék:
Ma csillis babot főztem, paradicsommal, zöldpaprikával, répával. Mellé tortilla csipsz volt
Tegnap sörperec volt, hamis gulyással
Vasárnap tojásos nokedli volt, ecetes salátával
Szombaton grill zöldséget csináltam, ilyen hosszú hegyes hurkapálcára volt felszúrva gomba, hallumi, lilahagyma, paprika, cukkini, padlizsán. Görög saláta volt hozzá
Pénteken házi hamburger volt, vörösbabból, csicseriborsóból készült bele a vega húspogácsa. Szívárványos coleslaw káposzta saláta volt hozzá, meg hasáb édesburgonya.
Csütörtökön rongyos tojás leves volt, meg meggyes pite.
Szerdán vega sushi volt, ubokrával, reszelt répával, krémsajttal, paprikával, omlettel, kaliforniai paprikával, tofuval.
Kedden mákos guba volt
Hétfőn pizzát rendeltünk
Vasárnap meg kerti sütögetés volt, erdei gomba, kukorica, hagyma, piritós.
Szóval ja, szerintem tök átlagos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!