Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok/vegetáriánusok: hogy...

Vegánok/vegetáriánusok: hogy néz ki az étrendetek egy héten?

Figyelt kérdés

Miket esztek, főztök? Recepetket is küldhettek.

Próbálnék több zöldséget bevinni, de nem tudok sajnos mit kitalálni..

Pl falafel, rizses egytálétel, amit gyakran szoktam. Mi az amit szerettek?

#vegetarianizmus #zöldséges ételek #zölség
2022. júl. 7. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Szeretek főzni, és pepecselni a konyhában.

Most nyáron a sláger, hogy csinálok minimum 3 féle mártogatóst mert úgy az igazi mártogatni. Hozzá zöldségeket szeletelek hosszúkásra, és ezzel, meg laposkenyérrel, vagy tortillával mártogatunk. Mártogatósok: babaganus, ajvár, napraforgómagkrém, vagy kesus vegán sajtszósz, tzatziki, humusz (ha humuszt csinálok, abból is minimum 3 félét, mert párom imádja), pesztó, nyers salsa szósz. Ki akarom próbálni a zaalouk nevű marokkói padlizsánszószt is, nemrég találtam.

Mi vegánok vagyunk. Minden nap eszünk valamilyen hüvelyest, és gabonafélét.

Ettünk mostanában:

Török vöröslencse levest

Kínai pirított zöldségeket tofuval, rizzsel

Paradicsomszószt főttkrumplival és lencsefasírttal,

Babsalátát

Krémes tahinis lencseragut laposkenyérrel

Gazpachot

Lecsót tarhonya helyett quinoával

Mákos nudlit

Karalábé főzeléket

Tepsiben sült zöldségeket édesburgonya pürével, és csilis vörösbabbal

Nyári tekercset (rizspapírba csomagolt vékonyra vágott zöldségek) csilis mogyoró szósszal

Görög salátát zöldfűszeres pácolt tofukockákkal

Rámen levest

Almás brokkoli salátát

Főtt kukoricát

Szoktunk inni gyümölcsturmixot, meg ginger shotot.

Zöld turmixokkal is próbálkozhatsz

2022. júl. 7. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

[link]

Érdemes elolvasni a cikket bár hosszú, főleg a vége felé vannak jó zöldség felhasználási ötletek.

2022. júl. 8. 00:01
 3/4 anonim ***** válasza:
92%

Szia! Vegán szakács vagyok és anyuka. Sok inspirációt találsz a Facebook blogomon: Vegán üst.

De leírom miket ettünk egy hét alatt.

Reggeli: zabkása, szendvics, müzli, csicseriomlett, amerikai palacsinta, tofurántotta, melegszendvics.

Tízórai: főleg gyümölcs

Ebéd: minden másnap főzök levest, mindig más zöldségekből. Főételek: rizses szója, Lencsefőzelék-zabfasírt, paprikás krumpli, Lecsó vöröslencsével, Bolognai tészta, sali pirított csicseriborsóval, Szilvás gombóc

Uzsi: gyümölcsös süti, sós kekszek, humusz zöldségekkel

Vacsora: vagy maradék, vagy valami egyszerűbb főtt étel, pl hamburger, pizza, növényi virsli, zabtejbegríz

Igazából annyi ötletem van, hogy a kedvenceinken kívül semmit nem ismétlek egy hónap alatt sem.

2022. júl. 12. 17:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én vegetáriánus vagyok, és annyira nem "kecske", eszünk minden félét, nem csak salátát salátával, de tessék:

Ma csillis babot főztem, paradicsommal, zöldpaprikával, répával. Mellé tortilla csipsz volt

Tegnap sörperec volt, hamis gulyással

Vasárnap tojásos nokedli volt, ecetes salátával

Szombaton grill zöldséget csináltam, ilyen hosszú hegyes hurkapálcára volt felszúrva gomba, hallumi, lilahagyma, paprika, cukkini, padlizsán. Görög saláta volt hozzá

Pénteken házi hamburger volt, vörösbabból, csicseriborsóból készült bele a vega húspogácsa. Szívárványos coleslaw káposzta saláta volt hozzá, meg hasáb édesburgonya.

Csütörtökön rongyos tojás leves volt, meg meggyes pite.

Szerdán vega sushi volt, ubokrával, reszelt répával, krémsajttal, paprikával, omlettel, kaliforniai paprikával, tofuval.

Kedden mákos guba volt

Hétfőn pizzát rendeltünk

Vasárnap meg kerti sütögetés volt, erdei gomba, kukorica, hagyma, piritós.

Szóval ja, szerintem tök átlagos.

2022. júl. 12. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!