Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Veganok, nektek volt mar...

Veganok, nektek volt mar ilyen, hogy lendultok at rajta?

Figyelt kérdés
Lassan 4 eve vegan vagyok, etikai okok miatt. Es tenyleg szegyellem, de mostansag sokszor megfordul a fejemben, hogy ujra "csak" vega legyek. Sajnos semmi magyarazat nincs ra, tok jokat eszek, nem egyhanguan, egeszseges is vagyok. Csak annyi a gond, hogy kezdek belefaradni, hogy ugy erzem nehezitem a sajat dolgom. Pl mindig vinnem kell kajat magammal ha megyek valahova, akarmivel megkinalnak szinte mindig nemet mondok, mert nem vegan. Egy sima bufeben ha gyorsan kajahoz kell jutni, szinte semmi vegan opcio nincs, ami laktato is. Ott van az is, hogy imadok uj eteleket kiprobalni, etterembe jarni, de nincsenek vegan ismeroseim, ugyhogy nem varom el hogy a kedvemert ok is vegan etterembe jarjanak folyton. Es ez eddig nem is zavart, nem tudom miert van ez. Tenyleg csalodnek magamban, ha visszaternek sima vegetarianus etrendre, mert szo szerint a hanyinger fog el a tej- es tojasipartol, ugy ereznem hogy elarulnam magam is, meg amiben hiszek. Remelem el fog mulni ez az erzes, mert ez tenyleg csak lustasag, onzoseg lenne. Mit gondoltok errol?
2022. jún. 17. 22:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

nekem kicsit más a helyzetem, viszont vegán étrendet én is próbáltam, és nekem is évekig tartott, amíg kialakult mi ezzel pontosan a viszonyom. kb. 8 éve nem eszek húst halfélét leszámítva, illetve az elmúlt 1 évben lett tejallergiám. én nem etikai okokból lettem elsősorban peszko-vegetáriánus, viszont az ipari termelés szerintem is etikátlan és igazán borzalmas, de ez sok esetben a növénytermesztésről is elmondható pl. a termőterület használata v a modern rabszolgaság miatt. én jelenleg úgy vagyok vele, hogy növényi étrenden vagyok, kb. heti kétszer fogyasztok halat vagy tojást, gyakrabban nem, viszont ha nem fogyasztok ilyesmit akkor az kifejezetten hiányzik nekem, akkor is ha mindenféle vitamint beszedek és fehérjebevitelre ügyelek. nem vagyunk egyformák, van aki akkor van jól ha sok húst eszik, van aki meg vegán étrenden. tejet tartalmazó dolgot viszont akkor se eszek ha nagyon megkívánom, ha az a süti nagyon jól néz ki, ha nagyon imádtam, ha amúgy nagyon egészséges a kék sajt, hát kiütéseim lesznek tőle meg ki tudja még mit csinál a testemmel, meg hát kistehén se vagyok, szóval ez egy határozott NEM a részemről.

egyébként tojást se fogyasztanék ha nem tudnám beszerezni ismerőstől, mert a bolti tojásban mindenféle pocsék benne van :D azért az fontos dolog, hogy ne egy trend határozza meg hogy mit viszünk a testünkbe, hanem az, ami tényleg boldoggá és egészségesebbé tesz.

2022. szept. 22. 22:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!