Ha vegánként néha eszek húst, akkor lesz tőle bajom?
Figyelt kérdés
Növény alapú étrendet próbálom követni, igyekszem elhagyni teljesen a húst. Ha átállt a bélflórám, de időként (családi összejövetelkor) mégis ennem kéne húst, akkor nem lesz emésztési/egészségügyi bajom?
Ha vegánként eszel húst - akár néha, akár gyakran, akkor nem vagy vegán.
Ha föleg növényi étrenden vagy, akkor elvileg néha beleférhet.
Egyébként semmiféle családi összejövetelkor nem KELL húst enni, mindenhol van más lehetöség is (körítés, saláta biztos húsmentes!)
Az meg igencsak egyéni, kinek mennyire okoz problémát hossazbb kihagyás után a hús evése, de legtöbbször igen erös tüneteket okoz, hasmenés, bélgörcsök, stb.
Én nem tenném a helyedben
2022. ápr. 17. 16:32
2/21 anonim válasza:
Nem vagy vegán, ha húst-tojást-tejterméket eszel.
Nincs ezekkel az ételekkel baj - baj az, ha magadnak is hazudsz a nem valós vegánságodról.
2022. ápr. 17. 17:14
3/21 anonim válasza:
Évekig vetegáriánus voltam (nem vegán, tehát CSAK húst nem ettem). Aztán olyan durva ételallergiám lett, hogy az amiatt kötelező megszorítás és a hústalanság nem volt többé kivitelezhető, megint elkezdtem húst enni. A zsíros húsok bántanak, a soványak nem.
2022. ápr. 17. 17:15
4/21 anonim válasza:
Annyi mindenképpen, hogy nem nevezheted magad vegánnak, minden más csak a javadra válik.
2022. ápr. 17. 19:47
5/21 A kérdező kommentje:
értem...azt elfelejtettem írni, hogy próbálom elhagyni a tojást és tejtermékeket is, ja meg gondolom a halat is. Nem akarok venni/fogyasztani semmit ami állai eredetű, bármennyire is szerettem eddig.
2022. ápr. 17. 20:57
6/21 anonim válasza:
Ha egy ideig nem fogyasztasz állati eredetű ételeket, a szervezeted megszokja ezt. Ha arra gondolsz, hogy növényi étrenden élnél, de ünnepekkor betolsz egy méretes tállal a nagyi pörköltjéből, ne tedd! Ha nem eszel rendszeresen húst, fokozatosan vezesd vissza, kisebb adagokban. Ha nem tudod, vagy nem akarod megoldani az összejöveteleken a növényi étrendet, a húsból eleinte legfeljebb kóstolj, és figyeld a szervezeted reakcióját. Van, aki bírja a hirtelen étrend változásokat, de gyakoribb a rosszullét.
2022. ápr. 18. 17:23
7/21 anonim válasza:
Megszokja, de amíg eszel húst még csak vegetáriánus sem vagy, nemhogy vegán :D
2022. ápr. 19. 14:53
8/21 anonim válasza:
Nem vagy vegan ha hust, tojast, tejet es tejtermeket eszel, a mez nem egyertelmu. De ha mar hosszu ideje vegan vagy es visszatersz ezekhez, nagyon rosszul leszel, feler egy gyomormergezessel. Eleinte. Kesobb megszokod a nem vegan kajat.
2022. ápr. 19. 20:38
9/21 A kérdező kommentje:
jó, ezeket nem eszek...és a hal?
2022. ápr. 19. 21:07
10/21 anonim válasza:
Halat a vegetáriánusok sem esznek, nemhogy a vegánok...
Hihetetlen, hogy a "hal az nem hús" vallási eredetű dogmája (pontosabban épphogy a vallási szabályok kijátszása) még mindig tartja magát...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!