Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánként ha egy lakatlan...

Vegánként ha egy lakatlan szigetre kerülnél, ahol csak húst ehetsz, akkor megennéd vagy inkább éhen halnál?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 9. 19:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%
Inkább megenném, hogy életbe maradjak
2022. ápr. 9. 20:15
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Nyilván mindenki megenné, mert a túlélési ösztönök erősebbek. Ha arról van szó, hogy túl kell élni akkor megennék én is bármit, amíg van lehetőségem választani addig a húst kihagynám az étrendemből.
2022. ápr. 9. 20:19
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Na most, kérdés hogy mivel táplálkozik a lakatlan szigeten élő állat? Csak levelekkel, vagy más ember által is fogyasztható növénnyel?
2022. ápr. 9. 20:24
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Bár egyes levelek is alkalmasak emberi fogyasztásra. pl. vadsóska.
2022. ápr. 9. 20:28
 5/23 anonim ***** válasza:
74%

Jó kérdés. Amikor vegán lettem, találtam egy listát, ami tele volt ehhez hasonló kérdésekkel és válaszokkal. Ott erre a kérdésre az volt a válasz, hogy, igen, akkor megennénk a húst. De ma már nincs szükségünk húsra, se semmilyen állati származékra, mert évszaktól függetlenül hozzájuthatunk bármilyen növényi táplálékoz a legközelebbi szupermarketben, és a jól összeállított növényi étrenddel minden tápanyagot ugyanúgy be lehet vinni.

Ezzel együtt a saját véleményem, hogy annyira undorodom a hústól, hogy az már nem tudom hogyan menne le a torkomon. Nem tudom magam elképzelni, hogy meg tudnék ölni egy állatot. Tojásokat lopnék fészkekből, ezt el tudom képzelni. De tegyük fel, hogy leküzdöm az undort, és sikerül állatokat gyilkolnom, akkor is csak húst kajálva, nem tudsz bevinni minden tápanyagot, lassú éhenhaláshoz vezetne, meghalnék valami hiánybetegségben. De bízom benne, hogy lenne valami növényzet, nagyon sokminden ehető, például a gyomnövények is, a tyúkhúr pl tökre ehető. Nézzük meg a gorillákat, egész nap leveleket zabálnak, a levelek pedig sok fehérjét tartalmaznak, ezért ilyen rohadt izmosak. Spenótban is tök sok a fehérje, ha valaki megnéz egy tápanyagtáblázatot.

2022. ápr. 9. 20:34
 6/23 anonim ***** válasza:
42%
5-ös Eszembe jutott egy kérdés. Abban az esetben sem ölnéd meg az állatot, ha teszem azt a számodra is ehető nővény lenne a tét? (Magyarul félsz hogy megeszi előled)
2022. ápr. 9. 20:41
 7/23 anonim ***** válasza:
68%

Nekem teljesen mindegy, melyik megoldást választanám, mindenképpen belehalnék, azért vagyok vegán, mert allergiás vagyok az állati fehérjékre, pár falat után beödémásodok, és sürgösen kell egy allergia elleni szer, hogy ne fulladjak meg.

Szóval választhatnék, hogy megfulladok az allergia miatt vagy éhenhalok....

2022. ápr. 9. 20:50
 8/23 anonim ***** válasza:
71%

Biztos megennék..

Előfordult már a történelemben mikor emberek egy masikat ettek meg az életben maradásért

2022. ápr. 9. 21:20
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Előtte menj egy sziget erdo eheto novenyei tanfolyamra.
2022. ápr. 9. 22:23
 10/23 anonim ***** válasza:
79%

5-ös!

A tigrisek meg csak húst esznek. De pl az inuitok is szinte csak húsz esznek(mivel nincs más azon a környéken)

Nem biztos, hogy van növény, lehet, hogy csak hal lenne a tengerből.

2022. ápr. 9. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!